Sağlık-Sen’den Rektör Durmuş’a tam destek

Sağlık-Sen’den Rektör Durmuş’a tam destek

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (MEMUR-SEN) bağlı Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı Zahir Seven, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u makamında ziyaret etti.
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (MEMUR-SEN) bağlı Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı Zahir Seven, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u makamında ziyaret etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Durmuş,
kente tıp fakültesi kazandırılması için Sağlık-Sen’in desteğinin de şart olduğunu söyledi. Batman’da sağlık turizminin önemli olduğunun altını çizen Durmuş, “Ortadoğu ülkelerinden gelip Batman’da tedavi oluyorlar. O yüzden de tıp fakültesi kentimiz kalkınması için elzemdir. Tıp fakültesi kurulması halinde sağlık turizmi daha da gelişecektir. Tıp fakültesi kurulursa artık hastalarımız şehir dışına gitmeyecek. Bir adli tıp için cenaze Diyarbakır’a gitmeyecek. En basiti yanık üniversitesi kazandırılacak. Artık insanlar yanıktan dolayı hastasını sırtlanıp Adana’ya gitmeyecek” dedi.
 
‘TIP FAKÜLTESİ KENTİ KALKINDIRIR’
 
Tıp fakültesinin kurulması ile birlikte ilçelerinde gelişeceğini dile getiren Rektör Durmuş, üniversiteye bağlı her ilçeye bir hastanede kurularak tıp fakültesi ilçelerimize de geliştireceğini söyledi. nin geliştirilmiş olacağını söyledi. “Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” diyen Rektör Durmuş, “Olurda civar illerden birine tıp fakültesi kurulursa Batman da kurulması uzun bir zaman alır. Bu konuda iş sadece bana değil Batman kamuoyuna, siz sivil toplum kuruluşlarına görev düşüyor. Bizler bugün varız yarın yokuz. Ama hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz elimizi taşın altına koymamız lazım” diye konuştu.
 
BAŞKAN SEVEN’DEN REKTÖR DURMUŞ’A TAM DESTEK
 
Sağlık-Sen Batman Yönetimi, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u ziyaret ederek Batman’a tıp fakültesi kurulması ile ilgili açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek Rektör Durmuş’a teşekkür etti. Şube Başkanı Seven, Rektör Durmuş’u ziyaretinde Batman’a 3. basamak bir hastane (Eğitim Araştırma veya Tıp Fakültesi) kurulması ile ilgili 2012 yılından bu yana yapılan çalışmaları içeren dosya olarak ileterek, en son 2015 yılında Başbakanımızın Batman ziyaretinde Batman halkına bunun sözünü verdiklerini hatırlatarak, o günden bu yana ilk defa Üniversite cenahından bilhassa da bir rektörün Batman’a tıp fakültesi yapılması ile ilgili açıklama yapmasını ve gayretlerde bulunması fevkalade memnuniyetle karşıladıklarını ve bunun için gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını beyan etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler