"Sağlıklı bebekler" için köy ve mezraları dolaşıp aşı yapıyorlar

​Batman’ın Kozluk ilçesi Tuzlagözü Sağlık Ocağında görevli aşılama ekipleri "sağlıklı bebekler" için köy ve mezraları dolaşarak aşı yapıyorlar.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tuzlagözü (Melefa) köyünde görevli bayan hemşire "bebek sağlığı" için her ay düzenli bir şekilde ilçeye bağlı köy ve mezralarda aşılama hizmetinde bulunuyor.
 
Köylülere hem Kürtçe hem de Türkçe bilgi veren hemşire gittiği köylerde ilgiyle karşılanıyor. Bebeklerinin sağlığı için sağlık ocaklarına gitme imkânı olamayan uzak köy ve mezralarda yaşayan aileleri gezerek aşılama hizmetinde bulunan Tuzlagözü Sağlık Ocağında görevli Hemşire İlknur Taşar, yaşadıkları zorluklara rağmen mesleklerini severek yaptığını belirtti.
 
Her ay düzenli bir şekilde günü gününde aşılamalarını yaptıklarını söyleyen Taşar, "Bizim buraya geliş amacımız aşı yapmak, aşılamanın amacı da o bakteriyle karşılaşınca hastalık yapmasını önlemek. Bunun için aşıları zamanında yapmaya çalışıyoruz. Günü gününde yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı için kilometrelerce yol alıp dağları aşıyoruz. Uçurumlu yolların kenarından dahi geçerek uzaktaki çocuklarımızın sağlıkları için çabalıyoruz. Zor şartlarda çalışıyoruz fakat işimizi severek yaptığımız için bizim için bir sorun teşkil etmiyor. Onların sağlığı için buradayız." ifadelerini kullandı.
 
Her ay 50 bebeğe sağlıkları için aşı yaptıklarını söyleyen Taşar, "Şu an Beşkonak köyündeyiz. Rabia Demir’in aşısını yapmaya geldim. Her ay 4-5 köy ve mezralarına çıkıyoruz. Yaşadığımız zorluklar var fakat mesleğimizi severek yapıyoruz. Çünkü kutsal bir meslek ve kutsal bir görev." dedi.
 
Sözleşmeli olarak çalıştığını ve hakları olan kadroya alınmaları gerektiğini de belirten ve yetkililere seslenen Taşar, "İstediğimiz hakkımız olan kadroyu almak. Bu yasa tasarısıyla ilgili zaten Mecliste görüşme yapılacak dendi. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Biz yetkililerden kadro bekliyoruz. Hak yerini bulsun." dedi.
 
Her ay bebeklerine düzenli aşılama yapıldığı için sevindiklerini söyleyen köylüler ise bebeklerin geleceği için bu aşılamaların devam etmesini istediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler