Sağlıkta bir haftada 3 şiddet olayı

Sağlıkta bir haftada 3 şiddet olayı

Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarının hayatını tehdit edici boyutlara ulaştığını söyledi. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Maruf Yalçın,

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi maalesef ilimizde de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları bizi derinden yaralamaktadır.

Geçtiğimiz hafta içerisinde acil durumlarda vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak için gece gündüz çalışan 112 acil sağlık çalışanlarına yönelik üç ayrı şiddet olayı yaşanmıştır. Hayat kurtarmaya çalışırken, sağlık çalışanlarının kendi hayatlarının risk altında olması sağlıkta şiddetin geldiği ibret verici durumu gözler önüne sermektedir.

Sağlık çalışanlarına yönelik kabul edilemez ve utanç verici bir sorun olan, sağlık çalışanlarının hayatını tehdit edici boyutlara ulaşan sağlıkta şiddet olaylarına karşı kalıcı ve caydırıcı tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları, tüm sağlık çalışanları adına kınıyoruz.

Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler