ŞAHİN'DEN TAM NOT

Vali Hulusi Şahin, katı atıklardan çıkan metan gazını depolayarak elektrik üretimi gerçekleştiren ‘Batman Katı Atık Entegre Tesisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Raman sahasında daha önce vahşi depolama alanı olan çöp sahasında incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin’e Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Yürük, Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan, ilgili birim müdürleri ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.
 
Belediye Başkanlığı ile Anahtar Enerji A.Ş. arasında imzalanan protokol ile vahşi depolama sahasında Biyokütle Elektrik Santrali kurularak katı atıklardan çıkan metan gazı elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Günlük çöp miktarının artırılması durumunda yıllık ortalama üretimin 50 Milyon kWh seviyelerine kadar artabileceğine dikkat çeken Anahtar Enerji A.Ş. yetkilileri, bunun da ortalama 35 bin 700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretimine denk geleceğine dikkat çekti.
 
Yüklenici firmanın vahşi depolama sahasının haricinde düzenli depolama sahası talebine sıcak bakan Vali Şahin; evsel, tıbbi, hayvansal ve katı atıkların düzenli depolanarak daha yüksek miktarda elektrik enerjisinin sağlanacağı çalışma için gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.
 
Daha önce kokudan yaklaşılmayan ve çöplerin yanarak çevreye büyük zarar verdiği vahşi depolama alanının Biyokütle Elektrik Santrali ile bambaşka bir hal alarak çevre felaketini önlediğini belirten Valimiz, çalışmaların aynı hızda devam etmesini istedi.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler