ŞAHİN’DEN ‘31. YIL DÖNÜMÜ’ MESAJI

Batman’ın il oluşunun 31. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

İyi ki varsın Batman...
 
Güzel şehrimiz Batman’ın İl oluşunun 31’inci yıldönümü kutlu olsun.
 
8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın, Batman’ı 16 Mayıs 1990’da Türkiye’nin 72’nci İli yapan kararının ardından, “Batman’ı bir nevi bölgenin merkezi haline getiriyoruz. 200 bin nüfuslu Batman, Güneydoğu Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri olacaktır. Her türlü destek ve yardıma hazırız. Batman’ın İl olmasından mutluluk duydum” demişti. 
 
Batman’ın İl statüsüne sahip olmasında büyük emeği bulunan merhum Özal’a Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisini bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anarken, tam 31 yıl önce kurduğu geleceği gören, vizyon sahibi sözlerinin altına bugün de imza atabileceğimi belirtmek istiyorum.
 
Evet bugün de kararlılık ve inançla söylüyoruz: Batman, Güneydoğu’nun cazibe merkezi olacak. Ve Batman’ı marka şehirler arasında hak ettiği noktaya taşıyacağız.
 
Toprağının altından ve üstünden bereket fışkıran, 12 bin yıllık tarihiyle atılan her adımda farklı bir medeniyetten izler sunan bu kente ihanet edenlere bir daha fırsat vermeyeceğiz. Batman’ın hak ettiği hizmeti almasını engelleyen, millet için ayrılan kaynakları karanlık odaklara aktaran geçmişteki yönetim anlayışının bu kentin geleceğinde artık yeri yok.
 
Bugün 600 bin kişiyle aradan geçen 31 yılda nüfusunu üçe katlamış, Organize Sanayi Bölgesi iki kat büyüyen, tarımda daha yüksek kar getiren ürünler yetiştiren, tekstilde komşu ülkelere ihracat yapan, yıllarca ihmal edilen imar sorunlarını çözmüş, kanser saçan altyapı problemlerine neşteri vurmuş, temiz su ve kesintiler konusunda çözüm oluşturmuş, çöpten elektrik üreten ve caddelerinin ortasından geçen İluh Deresi’ne kadar vizyon yüklü projelerin yükseldiği daha yeşil ve nefes alan bir Batman var... 
 
Hep birlikte, el ele vererek bu kenti daha da büyütecek, çocuklarımızın huzur, güven ve refah içinde yaşayacağı modern ve güçlü bir Batman’ı onlara teslim edeceğiz.
 
Batman’ın Türkiye’nin 72’nci İli Oluşunun 31’inci Yıldönümü Kutlu Olsun.
 
İyi ki varsın Batman…

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler