Salgın şartları lokantacı esnafını küçülmeye zorladı

Salgın şartları lokantacı esnafını küçülmeye zorladı

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkilenen iş yerlerine yönelik yaptığı ziyaretlerde salgın şartlarının çoğu lokantacı esnafını küçülmeye zorladığını belirtti.

 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı, salgından etkilenen esnafa yönelik ziyaret programlarını sürdürüyor.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı üyelerinden oluşan 6 heyet, Batman merkezde 6 farklı bölgedeki lokantacı esnafını ziyaret etti.

Salgın şartlarından dolayı yeteri kadar iş yapamadıklarını belirten lokantacı esnafı, giderlerini ve ödemelerini yapmakta zorlandıklarını vurguladılar.

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, Batman Merkez İlçe Teşkilatı olarak salgın sürecinden etkilenen iş yerlerine yönelik ziyaret programlarını sürdürdüklerini söyledi.

“Esnaflara yapılan destekler mağduriyeti gidermedi”

Son ziyaretlerini lokantacılara yönelik yaptıklarını belirten Durmaz, “Bu ziyaretler için Merkez İlçe Birim Başkanlarımız ve ekiplerinden oluşan 6 heyet oluşturduk. Birim başkanlarımız, ilimiz merkezde bulunan 20’den fazla lokantayı ziyaret etti. Lokantacı esnafımız, salgın tedbirlerinden dolayı kapalı kaldıkları ve sadece paket servis yaptıkları için ekonomik olarak ciddi manada etkilendiklerini ifade ettiler. Bu süreç böyle devam ederse daha büyük sıkıntılar yaşayacaklarını, esnaflara yapılan desteklerin kesinlikle mağduriyeti gidermediğini ve sorunlarının çözüme kavuşması için yetkililerden adımlar atılmasını beklediklerini söylediler.” şeklinde konuştu.

“Gelirler düşmüş ancak giderler ya yerinde kalmış ya da artmıştır”

Lokanta sahipleri ve çalışanlarıyla yaptıkları görüşmelerde elde ettikleri izlenimler olduğunu söyleyen Durmaz, “Lokanta sektörü, salgın süreciyle birlikte bir yıldır zor günler geçirmektedir. Yapılan destekler maalesef giderlerin çok düşük bir seviyesini karşılamış olduğundan dolayı sıkıntı devam etmektedir. Maalesef kimi esnaf iş yerini kapatma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumdadır. Gelirler çok düşmüş ancak giderler ya yerinde kalmış ya da daha da artmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Şartlar çoğu lokantacı esnafını küçülmeye zorlamıştır”

Sektörün sıkıntılar çektiğini belirten Durmaz, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bu sektördeki esnaflar, personel maaşlarını yapmakta zorlanmaktadır. Aynı zamanda borçları ve ödemeleri öteleyerek günü geçirmeye çalışmaktadırlar. Şartlar çoğu lokantacı esnafını küçülmeye zorlamıştır. Gelen yüksek elektrik faturaları, her ay ödenmesi gereken vergiler, yapılan zamlar ve hemen hemen her gün artan gıda fiyatları sektörü çok zor durumda bırakmaktadır. Sıkıntı yaşayan lokantacı esnafının sorunlarının çözümü için adımlar atılması gerektiğini ifade ediyor ve genel olarak da esnaflarımızın sorunlarına duyarlılık göstermeye ve onlarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.”

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler