Sason’da bağımlılık masaya yatırıldı

Sason’da bağımlılık masaya yatırıldı



Bağımlılık ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek, uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesi, takibinin sağlanması amacıyla Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, kurumların bu konuda sorumlu kişileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Kaymakam Beyaz, “Bağımlılık sorunu sadece riskli olarak gruplandırılanları değil tüm vatandaşlarımızı etkileyecek bir problem olarak algılanmalı ve bu anlamada önleyici faaliyetlere öncelik verilmelidir. Bu kapsamda Sason Kaymakamlığı olarak bilimsel verilere dayalı, etkin, güncel, hedef grupların niteliklerine uygun, sürdürülebilir ve konunun uzmanlarınca sürdürülecek ve takibi yapılacaktır.

‘KURUMLAR ARASINDA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLUN’

Madde kullanımının zararları konusunda hedef grupları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek bağımlılık ile mücadelenin sürdürülmesi ve başarıya ulaşmada en önemli noktadır. Toplantının devamında bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi. Madde bağımlılığı konusunda kurumlar arasındaki işbirliğinin arttırılarak devam etmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Kaymakamlık olarak kurumların bağımlılıkla mücadele konusunda yürüttükleri faaliyetler hakkında ayrıntılı raporlar yılsonu birleştirilmek için toplandı” dedi. Madde bağımlılığı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajıyla toplantı sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler