Sason'da "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliği

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesi nedeniyle Batman'ın Sason ilçesinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliği düzenlendi.

Batman'ın Sason ilçe merkezinde bulunan Yunus Emre İlkokulu önünde trafik ekiplerince "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliği düzenlendi. Uygulamaya katılan Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, etkinlikten sonra da esnafları dolaşarak trafik kurallarını içeren broşür dağıttı.

Yaptığı açıklamada Özadalı, "İçişleri Bakanlığımız, trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçti. İçişleri Bakanlığı tarafından trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile 'Yaya Öncelikli Trafik' anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken 'yavaşlamak', buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa 'ilk geçiş hakkını vermesi' zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edildi. Bizler de buna destek amacıyla Sason'da bu etkinliği yaptık. Sason'da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler