Şehir içi araç sayısı az diye belediyeye yürüdüler

Batman'da "Emekli TOKİ" sakinleri, bulundukları semte gelen şehir içi araç sayısının 4 iken 2'ye düşürülmesi sonucu büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek sorunlarının giderilmesi için belediyeye yürüdüler.

Batman'da "Emekli TOKİ" sakinleri, bulundukları semte gelen şehir içi araç sayısının 4 iken 2'ye düşürülmesi sonucu büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek sorunlarının giderilmesi için belediyeye yürüdüler.

 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü üzerinde Kuyubaşı köyü yakınlarında bulunan Emekli TOKİ'de ikamet eden vatandaşlar, Batman Belediyesi'nin 4 olan otobüs sayısını 2'ye düşürdüğünü ve bu yüzden mağdur olduklarını belirterek, otobüs sayısının artırılmasını istediler.

Otobüs sefer sayısının düşürülmesine tepki gösteren TOKİ sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için toplanıp Batman Belediyesine yürüdüler. Emekli TOKİ sakinlerinden oluşan bir heyet, Batman Belediyesi Ulaştırma Müdürü ile görüşüp otobüs sorununun giderilmesi talebinde bulundu.

Belediyenin otobüs sayısını artırması gerekirken, 2'e düşürdüğünü ifade eden TOKİ sakinleri, bu yüzden mağduriyetin daha da arttığını kaydettiler.

Otobüs sayısının 4 iken yarım saat durakta beklediklerini, şimdi ise otobüs sayısının azalmasıyla 1 saat otobüsü beklemek zorunda kalacaklarını vurgulayan TOKİ sakinleri, belediyeden sıkıntının gidermesini bekliyorlar.

"Büyük mağduriyet yaşıyoruz"

TOKİ sakinleri adına konuşan Abdülhaluk Minas, mağduriyetlerini bildirmelerine rağmen sorunlarının giderilmediğini belirterek, "Batman Belediyesi, Emekli TOKİ sakinleri olarak 4 olan otobüs sayımızı 2'ye düşürdüler. Bundan dolayı büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu sorunumuz için belediyenin ulaştırma müdürüyle görüştük. Kendisi mağduriyetin devam edeceğini söyledi. Bizlerin mağduriyeti giderilinceye kadar haklı eylemlerde bulunup tepkimizi ortaya koyacağız. Yaşadığımız yerde bin 680 konut bulunmaktadır. Bizler daha önce 4 tane olan otobüs sayısının az olduğunu ve bunun artırılması için talepte bulunmuştuk. Bırakın sayıyı artırmayı, 4 olan sayıyı da 2'ye düşürüp, Batı Raman Kampüsüne verdiler. Bu çok büyük bir mağduriyet oluşturuyor." dedi. 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler