SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜNDE YENİ DÖNEM

PSİKOTEKNİK EĞİTİMİ ALMADAN ŞOFÖRLÜK YAPAMAYACAKLAR

Servis şoförleri için 3 Eylülde yeni dönem.  Psikoteknik almadan şoförlük yapamayacaklar
 
Okul servislerinde şoförlük yapanlar için mesleki yeterlilik belgesi 3 Eylülde yürürlüğe giriyor. Belgeyi almak için girilecek sınavın ön şartlarından biri de Pisikoteknik test raporuna sahip olması olacak.
 
2017 yılında çıkarılan “ Okul Servis Araçları Yönetmeliği” kapsamında okul servis araçlarını kullanan şoförlere 3 Eylül 2020’ye kadar, Mesleki Yeterlilik Belgesi alma şartı getirildiğini söyleyen Beycan Sürücü Kursu ve Psikoteknik yetkilisi Zeydan Beycan, belgeyi alabilmenin şartlarından birinin de Psikoteknik test raporuna sahip olunması gerektiğini söyledi.
 
Şoförlerin mesleklerini icra edebilmeleri için belgelerini bir an önce almalarının önemine değinen Beycan, Psikoteknik test raporunun randevu sistemine göre yapıldığını, şoförlerin belgelerini almak için işlemlerini son günlere bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.
 
Beycan, “ Toplum olarak işlerimizi son günlere bırakma gibi bir durumumuz var. Şoför arkadaşlarımızın mesleklerini yapabilmeleri için gerekli evraklarını  bir an önce almalarını tavsiye ediyoruz. Psikoteknik test raporunun randevu sistemine göre günde 8 kişiye randevu veriyoruz.  Şoförlerimizin mağduriyet yaşamamaları  ve son günlerin yoğunluğuna takılmamaları için şimdiden hazır olmalarını istiyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler