“SGK VE VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILMALI”

“SGK VE VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILMALI”

 
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, pandemi sürecinin yarattığı ekonomik yıpranmadan hızlı bir şekilde çıkılması için vergi borçlarında yapılandırma yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
 
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, vergi borçlarının yapılandırılmasının yanı sıra mucbir sebep kapsamının genişletilmesi ve kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasının da atılması gereken adımlar arasında olduğuna dikkat çekti.
 
“ESNAF İÇİN YAPILANDIRMA ŞART”
 
Abdulkadir Demir, yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi: “Yaşadığımız bu olağanüstü duruma karşı alınan tedbirler ve sürecin yönetimi noktasında ülke olarak başarılıyız. Ancak bizim gibi meslek örgütleri gördükleri eksiklikleri dile getirerek üyelerimizin sorunlarına çözüm aramak durumundadır. Ekonominin toparlanması sürecini hızlandırmak için destek uygulamaları devam etmeli. İşletmelere en önemli destek, mevcut vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması olacaktır. Vergi yükümlülüğünden kaçınmıyoruz ama üyelerimiz ve esnaf, vergi ödeyecek parayı kazanmadı. Devlet, vergi gelirlerini sürekli kılabilmek için bugün bize yapılandırma ile destek vermelidir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler