ŞİDDETİ ÖNLEME EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Batman Kamu Hastaneleri Birliğinin DİKA'ya 2016 yılı ‘Teknik Destek Projesi’ kapsamında sunmuş olduğu eğitim projesi gerçekleştirildi. Farklı zaman ve mekanlarda düzenlenen ‘Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme’ başlığı altında etkili iletişim eğitimlerinin finali Kültür Merkezi Salonunda yapıldı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin düzenlediği etkinliğe İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, sağlık personelleri ve sağlık öğrencileri katıldı.

Doğru iletişimin önemi konuşuldu

Prof. Dr. Erhan Eroğlu katılımcılara Ailede Doğru İletişim, Anne Baba tutumları, İletişim Engelleri, Olumlu Örnek Olma, Empatinin Önemi, Etkin Dinleme, İletişimde Ben Dili-Sen Dili ve ikili ilişkilerde aile bireylerinin nasıl davranmaları gerektiği hakkında sunum yaptı. Seminere eğlenceli mizahıyla renk katan Eroğlu katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği adına İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Prof. Dr. Erhan Eroğlu’na bu eğitici seminere katılımlarından ötürü teşekkür plaketi verildi. Eroğlu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti

Eğitimler devam edecektir

Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu eğitim programına ilişkin; “Bu eğitimlerin sağlık çalışanları-hasta ve hasta yakınları arasındaki iletişim kazalarının azaltılması ve şiddetin önlenmesi hususunda önem taşıdığını belirterek, personelin farkındalık düzeyinin artırılması noktasında da gerekli olduğunu, bu ve benzeri eğitimlerin zaman zaman tekrar edeceğini söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler