SİFTAHSIZ GÜNLER

ESNAF "İŞLERİMİZ DURMA NOKTASINDA"

 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizde de üç  aydır var. Bu üç ayda vatandaşlar eski alışkanlıklarından vazgeçti, uyarılara kulak verip zorunda olmadıkça evden çıkmıyorlar. Durumdan en çok etkilenen esnaflar, işlerinin yüksek oranda düştüğünü ve günlerinin siftahsız geçtiğini ifade etti.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Batmanlı esnaflar, işlerinin düştüğünü belirtip bir an önce koronavirüsün bitmesini dört gözle beklediklerini dile getirdi. 40 yıldır çay ocağı yapan Burhan yaka , "Korona nedeniyle insanlar haklı olarak dışarı çıkmıyor. Biz çay ocakları esnafı olarak her türlü önlemi alıyoruz ama eski günleri nları mumla arıyoruz sarılar yarıdan dazla düştü 
 
"DAHA NE KADAR DAYANABİLİRİZ"
 
Dört aya yakın bir süredir işler yarı yarıya düştü çoğu esnaf dükkanlarını öğlen saatlerinde açıyor akşam erken saatlerde kapatıyor.işlerimizde %70lere varan oranlarda düştü , "Sigorta, bağkur borçlarını ödeyemeyecek durumdayız. Dükkan kirasını da ödeyemiyoruz. Daha ne kadar dayanabiliriz, bilmiyoruz" 
 
"İŞLERİMİZ DURMA NOKTASINDA"
 
Birinci cadde esnafı "Koronavirüs esnafları çok kötü etkiledi. İşlerin açılmasını beklediğimiz bugünlerde yaşanan olay hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Satışlarımız yüzde 80 bitti, işlerimiz durma noktasında. Temennimiz bir an önce koronavirüsün bitmesi. Yoksa çok daha kötü günler bekliyor bizi" diye konuştu. (Alican Atak)
 

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler