SİGARA SATAN İŞ YERLERİNE SIKI DENETİM

OKUL ÖNLERİNDE SİGARA SATAN İŞ YERLERİNE SIKI DENETİM

Vatandaşların olduğu kadar çocukların ve öğrencilerin de sağlığının korunmasında büyük çaba sarf eden Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerindeki denetimlerini sürdürüyor.

 

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerinde bulunan internet cafe, bakkal, dükkan, oyun salonları, atari işyerleri, play station salonları ve okul önlerinde seyyar satıcılığı yapan kişileri yakın takibine aldı.

 

Belediye Zabıta Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği inceleme ve denetimlerde özellikle öğrencilerin açık sigara diye tabir ettikleri tütün ve tütün mamullerinin 18 yaş altı çocuklara satılmaması konusunda esnaf uyarılırken, denetlenen yerlerde hijyen durumu da gözden geçirildi.

 

Yarınlarımız olan çocuklarımızın sağlığını önemsediklerini her platformda dile getiren Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz da, okul çevresinde miadı dolan gıda maddeleri, satışı yasak olan tütün ve tütün mamullerine yönelik denetimlerde mevzuata uygun olmayan işyerlerine cezai müeyyidenin gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Eş Başkanlar: “Buradan uyarıyoruz! Pastane, kafeterya, simit evi, börek salonları gibi işyerlerinin hijyene daha çok dikkat etmelerini istiyoruz. Okul çevrelerinde öğrencilerin uğrak yeri olan mekanlarda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz en ince ayrıntısına kadar incelemelerini ve denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar. Kurallara uygun hareket etmeyen işyerleri hakkında gerekli işlemler yapılacaktır” dediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler