YGS'de toplanan silgi ve kalemler Suriye’deki çocuklara gönderilecek

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, YGS'de dağıtılan kalem ve silgileri toplayıp, zor şartlarda eğitim gören Cerablus ve diğer şehirlerde bulunan çocuklara yollamayı arzuladıklarını belirtti.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bu Pazar günü saat 10.00’da ÖSYM tarafından yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilere yönelik bir mesaj yayımladı.

Batman’da 8 bin 805’i 12. sınıf olmak üzere toplam 26 bin gencin YGS sınavına gireceğini belirten Kurtaran, "Hepimiz biliyoruz ki YGS, bir öğrencinin eğitim ve öğretim hayatındaki önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz kıymetli gençlerimizin, bu sınava büyük bir azim ve çabayla hazırlandığını biliyoruz. Bizim sizlerden en büyük beklentimiz, iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetişmenizdir. Bunun için hayallerinizi gerçekleştirebilmek adına sarf ettiğiniz gayretler neticesinde, hedeflediğiniz yükseköğretim kurumlarını kazanmanız da en büyük dileğimizdir." dedi.

YGS’yi telafisi olmayan bir sınav olarak değerlendirilmemesi gerektiğine işaret eden Kurtaran, şu tavsiyelerde bulundu: "Kendinize inandığınız ve emek verdiğiniz müddetçe daima iyi sonuçlar alacağınıza inanıyorum. Bu bilinçle sınava girmeli ve sınav sonuna kadar sakinliğinizi korumalısınız. Sınava çalıştığınız süreç kadar, sınav süresi boyunca içinde bulunacağınız ruh haliniz de başarınızı etkileyecektir. Sınav süresince ne kadar rahat olursanız, bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü o derece etkili kullanırsınız. Ayrıca YGS’den bir gün önce, sınava gireceğiniz okullara gidip sınav salonlarını yerinde görmeniz ve sınav evraklarınızı hazırlamanız da sınav günü sizleri mental olarak rahatlatacaktır. Sınav giriş belgenizde yazılı bulunan kuralları okumanız ve eksiksiz bir şekilde bu kurallara uymanız da yine, sınav günü herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamanız adına faydalı olacaktır."

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle yüzbinlerce çocuğun, eğitim ve öğretim hayatından mahrum kaldığını hatırlatan Kurtaran, öğrencilerden sınav sonunda dağıtılan kalem ve silgilerini toplayıp, zor şartlarda eğitim gören Suriye’deki Cerablus ve diğer şehirler de bulunan çocuklara yollamayı arzuladıklarını belirtti.

Açıklamasında velilere de seslenen Kurtaran, "Öğrencilerimizin daha iyi moral-motivasyon ile sınava girebilmeleri için hiç şüphesiz sizlere de önemli görevler düşmektedir. Çocuklarınızın yaşadığı duyguları paylaşmaya, olağanüstü bir durum varmış gibi davranmamaya ve çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslamamaya özen gösterin.  Ayrıca çocuğunuzun gösterdiği başarıyı ödüllendirirken, başarısızlıklarında da sevgi, destek ve ilginizi esirgemeyin

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler