SİTEDE 2000 ARAÇ VAR AMA SATIŞ YOK

Batman Oto Galericiler esnafları gazetemize yaptığı açıklamada, Türkiye'de zamanında alınan tedbirlerle salgının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti.

Bütün sektörlerde olduğu gibi otomotivin de süreçten ciddi oranda etkilendiğini belirten Garzan otomotiv sahibi Cihat Garzanlı, Covit 19 ülkemizde 11 mart tarihinden sonra yaklaşık 2.5 ayık süreçte dükkanlarımızı hiç açmadık.insanların sokağa çıkamadığını, bu nedenle ikinci el araç satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi. Bayramı atlattıktan sonra normalleşme süreci ile birlikte piyasalar açıldı.Sitenin içinde araçlar yok sattı. 
 
Virüs görülmeden öncede fiyatlar artıştaydı. Salgın süreci ile birlikte sıfır araçların piyasaya girmemesinden dolayı ikinci el araçlara rağbet arttı. Fiyatlar yüzde 70-80 oranında arttı. İkici el araçların fiyatlarını artışından yana değiliz, bizi çok etkiledi.50 bin tlye araç herkes alabiliyorken, bugün o 50 bin tl lik araç70-80bin tlye çıktı, alım gücü azaldı vatandaşın Sıfır ve ikinci el araç sektörünü hareketlendirmek için kamu bankaları tarafından taşıt kredisi kampanyalarının başlatıldığını anımsatan garzanlı, yerli üretim sıfır araçlarda yüzde 0,49, ikinci el araçlarda ise yüzde 0,82 faizle kredi imkanı getirildiğini kaydetti. Garzanlı, darboğazda olan sektöre büyük hareket getiren kredi desteğini özel bankalardan da beklediklerini ifade etti.
 
Piyasada oluşan fiyatlara değinen Garzanlı, şöyle devam etti: "Burada tek sıkıntı ikinci el araçlardaki fiyatların yükselişi. Maalesef biz de bu yükselişe hiçbir anlam veremiyoruz. Önceden bu artışı dolar, avro ve benzindeki artışlara bağlıyorduk ama bunlarda da afaki artış olmadı. Hatta benzinde düşüş oldu. İkinci el araçlardaki fiyat yükselişlerinin bir türlü önüne geçemiyoruz. Öyle bir hale geldi ki ikinci el araçların fiyatları, sıfır araçların fiyatlarını geçmeye başladı. Sıfır araç bayilerinin ciddi anlamda ikinci el araç alıp satması ve internet sitelerinin araçlara fiyat biçmesi bu işi bu aşamaya getirdi."
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler