Siyasi parti ve STK’lardan Batman Belediyesinin konserlerine tepki

Batman Belediyesinin düzenlediği konser ve festivallere tepki gösteren kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri, gençlerin maddi ve manevi değerlerini yükseltecek projeler ortaya konulmasını gerektiğini belirttiler.

Batman’da gençlik festivali adı altında belediyenin düzenlediği, halkın manevi ve ahlaki değerlerine zarar veren konser ve etkinliklere bir tepki de siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından geldi. 

Konser ve festival türü etkinliklere verilen paralarla gençlerin ilim ve bilim dalında kendilerini yetiştirmeleri için harcanması gerektiğini belirten siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, yetkililere seslenerek, gençlerin maddi ve manevi değerlerini yükseltecek projeler ortaya konulmasını gerektiğini söylediler.

“Konserlere verilen bu paraların fakirlere dağıtılması daha uygun olacaktır”

Konserlere harcanan paralarla kentin fiziki eksikliklerinin düzeltilebileceğini ifade eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Birkaç gündür festival adı altında Batman gençliği, statlara doldurularak veya Atatürk Parkı gibi noktalarda kız-erkek karışık, etkinlikler düzenlenmektedir. Getirilen sanatçılara büyük meblağda paralar ödenmektedir. Oysaki Batman’ın başka sorunları var. Batman’da işsizlik hat safhada. Ekonominin lokomotifi durumundaki inşaat sektörü durmuş vaziyette. Esnaf iş, fakirler aş bekliyor. Bu etkinliklere sarf edilen paralar, Batman’ınızın eksikliklerinin giderilmesine ve birçok fiziki eksikliklerinin tamamlanmasına harcanması veya fakir ve muhtaç insanların ihtiyaçları için sarf edilmesi bize göre daha uygun olacaktır.” dedi.

“Batman gençliği içerisinde ilim ve bilim adamları çıkarılsın”

Halkın kültürüne uymayan bu tür konserlerin karın doyurmadığını vurgulayan Şahin, “Bu konserler Batman’ın hem maddi hem manevi geleceğine bir yarar sağlamıyor, katkı sunmuyor. Batman gençliğine yönelik etkinlikler yapılmasın demiyoruz. Ancak Batman gençliği ilim ve bilim alanında yapılan etkinliklerle anılsın, bağrından çıkardığı bilim adamlarıyla anılsın. Buna dönük altyapılar hazırlansın. Bunun sağlanması için bilgi yarışmaları düzenlensin, ortam hazırlansın.” diye konuştu.

“Etkinlikler adap ve edep içerisinde olmalıdır”

Gençlerin maddi ve manevi yönde güçlenmelerini sağlayacak projelerin ortaya konulması gerektiğine işaret eden Şahin, son olarak şunları söyledi:

“Bu etkinlikler elbette ki olacak fakat edep ve adap içerisinde olmasına dikkat edilmelidir. İl koordinasyon kurulu toplanıp Batman’daki işsizliği nasıl minimize edeceklerini, Batman insanını maddi ve manevi nasıl donatacaklarına dair projeler üretmeli, bu anlamda çalışmalar yapmalıdırlar. Halkın talebi de bu doğrultudadır. Yetkililerin ve özellikle belediyenin bu anlamda daha etkin çalışmaları yapmalarını bekliyoruz.

 “Halkın gelenek ve göreneklerinden anlayan bir kişi danışman seçilmelidir”

Halkın belediyenin etkinliklerine tepki gösterdiğini vurgulayan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, “Belediyemizin ilk başlarda çok iyi işlere imza attıklarını müşahede ettik. Yalnız Batman’ımızın mütedeyyin olması hasebiyle geleneklerimize, kültürümüze uygun olmayan bazı kültür faaliyetleri içerisinde olduklarını müşahede ettik. Dolayısıyla kim bu konuda belediye başkanına danışmanlık ediyorsa, istirhamımız bu konuda halka daha yakın, halkın gelenek ve göreneklerinden anlayan birisini kendisine danışman olarak almasını şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü bu halk dindardır, dinine, diyanetine, gelenek ve göreneklerine bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

Nefse hitap edecek etkinliklerle gençliğin kazanılamayacağını aksine daha kötü sonuçların ortaya çıkmasına sebep olacağına dikkat çeken Ergin, “Daha önce 15-20 yıldır Batman’da belli bir zihniyetten olan şikâyetimiz, özellikle din konusundaki vurdum duymazlık meselesiydi. İnşallah bu yeni dönemde böyle olmayacağını umut ediyoruz. Bu gibi durumlara hassasiyetle bakılmasını, halkın isteklerine uygun, gelenek ve göreneklerine riayet edilerek değişik kültür faaliyetlerine girişilmesini istirham ediyorum. Özelde Batman genelde bölgemiz gençleri boşluğa iten, gençleri idealsiz bırakan ve bu kültürde yetişmesini sağlayarak okulsuz, eğitimsiz bırakan zihniyet gençlerimizi yaklaşık 40-50 yıldır kendi ideallerine uygun kullandılar. Boşlukta kalan, idealsiz, geleceğe dair endişesi olmayan gençlik her zaman tehlikedir.” dedi.

Açıklamasının sonunda belediye yetkililerine tavsiyelerde bulunan Ergin, şu ifadelere yer verdi: “Yalnız nefse hitap edecek meselelerle bu gençlik kazanılamaz. Önce gençliği kazanacağız, gençlikle de milli ve manevi kültür teşhis edersek geleceğimizin hayrına olacaktır. Belediye başkanımızın bu konulara hassasiyetle bakmasını ve bu konuları tekrar gözden geçirmesini, İslami ve diğer bütün insani STK’ları belediyeye davet ederek bunlarla koordineli bir şekilde kültür konularında değişik faaliyetler içerisine girerlerse Batman’ımız kazanacaktır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler