“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BU TOPLANTILAR FIRSATTIR ”

Vali Hulusi Şahin; “Sorunların çözümü için bu toplantılar fırsattır”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
 
2022 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda aynı anda gerçekleştirildi.
 
 
2022 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda aynı anda gerçekleştirildi. Toplantıya; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdür Vekili, İl Jandarma Komutanı ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları ile basın mensupları katıldı. Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; bir önceki döneme ait yatırım projeleri değerlendirilerek, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması konusunda yürütülecek çalışmalar görüşüldü. Yatırım projeleri hakkında açıklama yapan Vali Şahin, “İlimizdeki 16 kuruluşa ait 348 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam proje tutarı 6 milyar 431 milyon 969 bin TL olup, bu projeler için önceki yıllar harcamaları da dahil olmak üzere 2021 yılı sonu itibariyle 1 milyar 557 milyon 116 bin TL harcama yapılmıştır. 2021 yılında ayrılan ödenek tutarı 1 milyar 742 milyon 758 bin TL’dir. Bu ödeneğin 1 milyar 183 milyon 524 bin TL’si harcanmıştır. Yapılan harcamaya göre proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı % 52,62, fiziki gerçekleşme oranı ise % 57,86’dır” diye konuştu. Projelerin genel durumuna değinen Vali Şahin; 16 kuruluşa ait toplam 348 projeden, 192 tanesinin tamamlandığını, 105 tanesinin devam etmekte olduğunu, 38 tanesinin ihale aşamasında olduğunu ve 13 tanesine ise henüz başlanılmadığını ifade etti.
 
Konuşmasının sonunda projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eden Valimiz, 2022 yılının; ülkemize ve ilimize hayırlı olması, önemli hizmetlerin başlandığı ve planlandığı yatırımlara kavuştuğumuz bir yıl olması temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler