Sosyal medyada dolandırıcılık yapan 4 kişi yakalandı

Batman'da, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gelen ihbarlardan yola çıkılarak yapılan çalışmalarda kendilerine kolay kredi çıkmayan, bankalarda kara listedeki şahısların zaaflarından yararlanmak sureti ile facebook, internet sitesinde kendilerine inanan şahıslara vaatler verilmek sureti ile şahıslardan noter, dosya masrafı, sigorta masrafı adı altında paraların talep edildiği ve adlarına kredi çıkarılabileceği söylendiği şeklinde dolandırıcılık konusu ile ilgili yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların hesaplarına çok sayıda mağdur vatandaş tarafından yaklaşık 27 bin TL para aktarılarak haksız kazanç elde edildiği tespit edilmiştir." denildi.

Gerçekleştirilen operasyonda 4 şüpheli şahsın yakalandığının ifade edildiği açıklamada, "Bilişim Sistemlerinin, Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık" suçu kapsamında adli makamlara sevk edilen E.K, E.Ö. ve S.Y. isimli şahısların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, M.Ş. isimli şahsın ise tutuklandığı kaydedildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler