‘Spor Köyü’ kurulacak

‘Spor Köyü’ kurulacak

Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, Batman Belediyesi Konferans Salonu’nda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Abidin Bingül, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sebahat Taşkın, sporcular ve hocaların katılımıyla düzenlediği bilgilendirme toplantısında basın mensuplarına, belediyenin 1 yıllık sportif, sosyal işler ve kültürel faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

SPOR KÖYÜ KURULACAK

Belediye yönetimi olarak temel hedeflerinden birinin de iyi birey ve iyi nesil yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, belediyenin sportif hizmetleri ve projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi; “Yaklaşık bir yıldan bu yana Belediye Başkan Vekilimiz Ertuğ Şevket Aksoy ve çalışma arkadaşlarımız ile Batman İçin, gençlerimiz ve çocuklarımız için güzel çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz. Temel hedeflerimiz sporda gençlerimize, çocuklarımıza kaliteli hizmet ve eğitim vermek. 50 dekarlık alana kuracağımız Spor Köyü’nde çim saha, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, atletizm pisti, antrenman sahaları ve kapalı spor salonları yer alacak. Göreve geldiğimizde Sportif faaliyetlerde Belediyenin bünyesinde hiçbir spor branşı bulunmazken Ekim 2017 tarihi itibariyle 18 spor branşı belediyenin bünyesinde faaliyet gösteriyor.”

SOSYAL PROJELERLE YAŞAMIN HER ALANINA DAHİL OLDUK

Belediyenin sosyal faaliyetleri kapsamında önemli hizmetler verdiğini söyleyen Başkan Yardımcısı ŞAHİN; “ Taziye evlerine yemek dağıtım hizmeti ile 103.675 kişilik yemek dağıtımı yapıldı. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı boyunca her gün 25 Anaokulunda 2150 öğrenciye kahvaltı, yangın mağduru ailelere yardım, dar gelirli ailelere ramazan kolisi, öğrencilere spor malzemesi dağıtımı, TEOG’ta başarılı öğrencilere hediye olarak bisiklet dağıtımı, okula yeni başlayan 11.000 ilkokul 1. sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı, 1300 sporcu ve kursiyere spor malzemesi dağıtımı, öğrenci gezileri projesi, belediyeden mesleki kurslar projesi, ‘Hoş geldin Bebek’ projesi, ‘Çorba İkram Çeşmesi’ projesi ve yakında hizmete başlayacak olan Hayvan Ambulansı gibi birçok projeyi hayata geçirdik” dedi.

YARIŞMALARDAN – KONSERLERE KÜLTÜREL HİZMETLERİN ADRESİYİZ

Kültürel Faaliyetler kapsamında belediyenin verdiği hizmetler ve sunduğu fırsatlar hakkında da bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, belediyenin kültür sanat faaliyetleri hakkında ise şunları ifade etti: “Şiir, resim ve kompozisyon yarışması, Türk Halk Müziği Korosu Konseri, Gençlik Festivali Türk Halk Müziği Konseri, çocuklara yönelik sahnelenen tiyatro oyunları, Trio dinletisi, spor söyleşisi, MANGA, Emre Sertkaya ve Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Eda Karaytuğ Konserleri, Ramazan etkinlikleri ve daha sayamadığımız birçok etkinlik ile Batmanlı hemşerilerimize birbirinden güzel etkinlikler sunduk bu etkinlikler sayesinde kültürel hizmetlerin adresi olduk.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler