SPORA SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN

1955 Batman Belediyespor Başkanı Şehmus SINIR, Radyo Yüksel’de yayınlanan, moderatörlüğünü Salih Eroğlu, yorumculuğunu Feridun Yeni’nin yaptığı ‘’Spor Gündem’’ Programına konuk oldu.

Bölgesel amatör liginde maddi zorluklara rağmen mücadele etmeye çalışan 1955 Batman Belediyespor başkanı Şehmus Sınır, Radyo Yüksel’de katıldığı ‘’Spor Gündem’’ programında açıklamalarda bulundu. İsimlerinin 1955 Batman Belediyespor olmasına rağmen, Batman belediyesiyle herhangi bir bağlarının olmadığını ve herhangi bir destek almadıklarını belirtirken sözlerine şöyle devam etti. Sınır; ‘’Kayyum dönemimden sonra gelen Belediye Başkanı 600 bin TL’ye yakın borcu olan bu takımı alamayacaklarını belirttiler, sadece erkek futbol takımı değil. Bu kulübün 2. Ligde kadın futbol takımı ve süper ligde hentbol takımı, judo, güreş ve birçok branşı olan bir kulüptü. Belediye borçları öne sürüp takıma sahip çıkmadı. Bizde kendi çabamızla kulübü lige sokmak istedik, sezon başında gecikmeden kaynaklı kulübün ismini değiştiremedik, sezon sonuna kadarda bu isimle devam etmek zorunda kaldık’’ Dedi.

HİÇBİR FUTBOLCUMUZLA PARA KONUŞMADIK

1955 Batman Belediyespor Başkanı Şehmus SINIR; ‘’Biz batman hatta bölge tarihinde bir ilki gerçekleştirdik, alt yapılardan topladığımız 17-18 yaşında gençlerle bölgesel ligde mücadele ediyoruz, gelecek vaat eden iyi bir takım kurduk ama maddi olarak sıkıntılar yaşıyoruz, bu takımın giderleri var ve herhangi bir geliri yok. Örneğin önümüzdeki hafta gideceğimiz Yüksekova deplasmanı ulaşım konaklama dahil 9 bin TL harcama yapmamız lazım federasyonun bize verdiği bütçe sadece 3200 TL geriye kalan tutarı sağ olsun genç iş adamı Ercan Demir bey karşılayacak. Onun haricinde diğer deplasmanlarda da kendi imkanlarımızla karşılamaya çalışıyoruz. Bizim en büyük avantajımız hiçbir futbolcumuzla para konuşmamamız, hiçbir futbolcumuzla para konuşmadık.’’ dedi.

İSMİMİZDEN DOLAYI VALİLİK DESTEK VERMİYOR

Dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Sınır, Valilikten destek alıyor musunuz sorusunu şöyle cevapladı; ‘’ deplasmanlara gidince diğer illerin valilerini görüyoruz, şehirlerinin takımlarına hem maddi hem de manevi olarak destek veriyorlar ama biz maalesef onu burada göremiyoruz bu da bizi çok üzüyor. Batman Valisi Hulusi Şahin’i de çok iyi tanıyorum onun nasıl iyi bir insan olduğuna ve spora nasıl destek olduğunu biliyorum ama herhalde kulübümüzün isminde belediye ibaresi geçtiğinden dolayı bize baya bize uzak mesafede duruyor. Zaten Batman Belediyesi de kulübün borçlarından dolayı sezon başında yaptığı açıklamayla 1955 Batman Belediyespor ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirtti.

 

YENİ İSİM ÇALIŞMAMIZ TAMAMLANDI

                Şehmus Sınır:’’ Biz bir karar aldık, federasyon kabul ettiği anda takımımızın ismi - Batman Anadolu Yakası Spor kulübü - olacak . Bir çok insan neden bu ismi seçtiğimizi soruyor. Bizim il yöneticilerimiz ve iş adamlarımız bu takımı genç kadrosunu görmemezlikten geliyorlar bu yüzden bir onları Avrupa yakasında görüyoruz, kendimizi ise ezilmiş Anadolu insanı olarak görüyoruz bu yüzden kulübün ismini Batman Anadolu Yakası Spor Kulübü olmasına karar verdik’’ dedi. Kulüp başkanı Şehmus Sınır son olarak İl yetkililerinden spora siyaseti karıştırmalarını bu gençlere siyasetten uzak sahip çıkılmasını istedi. Bu arada takım maçlarında verdikleri destekten dolayı Yarasalar taraftar grubuna da teşekkür ederken. Batmanlı yönetici ve iş adamlarından maddi ve manevi desteklere açık olduğunu belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler