‘’Sporda Şiddetin Önlenmesi’’ Semineri Verildi

Sporda Şiddetin Önlenmesine yönelik ‘’ Kişisel Gelişimin Sporcu ve Taraftar Üzerindeki Etkisi ‘’ başlıklı seminer hafta sonu saat konferans salonunda verildi.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi ve aynı zamanda Spor Psikoloğu Doç. Dr. Cengiz Karagözoğlu’nun verdiği seminere, projede görev alan eğitmenler, Batman BESYO’dan bir grup öğrenci, öğrenci velileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün personelleri ve projenin hedef kitlesini oluşturan 240 kız ve erkek öğrenci katılım sağladı. Kişilik-Ergenlik Döneminde Psiko-Sosyal Gelişim, Güdülenme, Kaygıya Karşı Savunma Mekanizmaları, İletişim, Öz Güven ve Öz Güven Geliştirme Yolları, Seyirci Psikolojisi, Seyirci Saldırganlığında Amaç, Sporda Saldırgan Davranışlar Ne zaman Ortaya Çıkar, Saldırganlığı Etkileyen Davranışlar gibi konularda bilgi verildi. Hedef kitleyi oluşturan öğrencilerin gerek sorularla gerekse de sahne uygulamaları ile katılım gösterdiği seminer, katılımcıların ‘’ Bilinçli Sporcuyum, Bilinçli Taraftarım ve Bilinçli İnsanım ‘’ şeklindeki projenin sloganını yüksek sesle haykırmasıyla sona erdi.

“YENİ PROJELER YOLDA”

Verilen seminerin ve ‘Hayata Tutun 2’ projesinin verimli geçtiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürdü Halil Eren, yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. İl Müdürü Eren; “Gençlere yönelik projelerimizle hedef kitlelerimizin bile dışına çıkıp başarıya ulaşıyoruz. Son 2 yılda uyguladığımız ‘Hayata Tutun” projeleri buna en iyi örnektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın ve Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler