STADIN ÇİMLERİ BAKIMA ALINDI

STADIN ÇİMLERİ BAKIMA ALINDI

2021-2022 Futbol sezonunun sona ermesinin ardından, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Batman Stadyumu ile atletizm pistinin çimlerini özel bir bakıma aldı.
 
Çimlerin yeni sezonda da canlı ve yemyeşil olması için uzman personellerinin sürekli çimleri kontrol altına aldıklarını belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 2022-2023 sezonuna eksiksiz girmek istediklerini söyledi.
 
İl Müdürü Özperk “Uzman personellerimiz tarafından stadımızın doğal çim boyları ortalama 2,5 veya 3 cm kadar zemin sabit tutulur. Bu yükseklik topun sıçrama ve yuvarlanma faaliyetlerini engellemez ve bozmaz. Ayrıca futbolculara da mani olmaz. Kök havalandırma zamanla sıkışan zeminin çim köklerini havasız bırakmaması için gerekli bir işlemdir.
 
Yoğun futbol oynatılması, yağmur yağışı ve silindirleme gibi olumsuz koşullardan dolayı doğal çim zeminin tutunduğu 10 cm’lik toprak kısmı havasızlıktan etkilenmeye başlar. Kök havalandırma için özel bir makineyle bakımı yapılır. Top Dressing olarak da bilinen kumlama işlemi çim traktörüne eklenen özel kumlama makinesi ile yapılır. 
 
 
Çim besleme ürünleri toz veya sıvı olarak doğru bir şekilde ve oranda karıştırıldıktan sonra pülverizatör yardımıyla futbol sahası zeminine uygulanır. Sahada gübreleme işlemi gübre serpme makinesi ile yapılmaktadır. Son dönemlerde stadyumumda oynanan amatör ve BAL maçları ile şampiyonluk maçında taraftarlarımızın sahaya atlaması sonucu zarar gören sulama ve diğer eksiklikler kısa zamanda giderilip eski haline getirildi. 2022-2023 sezonunda Batman stadyumu yemyeşil ve canlı çimlerde oynanacak” diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler