STK'lar, kentin sorunlarının çözümü için birlik çağrısında bulundu

Dernek başkanları, ilin sorunlarının çözümüne yönelik siyasiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tüm herkesi sorumluluk almaya çağırdı.

Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına, Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği Genel Başkanı Osman Bağaç, Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba, Batman muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demir ve bazı muhtarlar katıldı.

Dernek başkanları, ilin sorunlarının çözümüne yönelik siyasiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tüm herkesi sorumluluk almaya çağırdı.

Yaşanabilir bir Batman için birlik çağrısında bulunduklarını belirten Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği Genel Başkanı Osman Bağaç, "Biz bir kaynaşma ortamını nasıl sağlayabiliriz derdine düştük. Hepimiz bir araya gelebilelim. Söz konusu Batman, halkımız ise bazen kendi enaniyetimizden, çıkarlarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Batman'ın sorunlarını buradaki dinamiklere ulaştırmak istiyoruz." dedi.

"İstihdamın en az olduğu iller arasında ilk beşteyiz"

Bağaç, "Bölge Devlet Hastanesi belli başlı bir sorunumuzdur. Yeni oluşacak hastane sorunumuz var. Uçak sayısıyla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, Kadın Doğum Hastanemizde sıkıntılarımız var. Bunlarla birlikte şehirdeki elektrik kesintileriyle ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Batman'ın en büyük sıkıntılarından biri de işsizliktir. Hem çok genç nüfusa sahibiz hem de Batman ilimiz Türkiye'de işsizlik noktasında ilk beş ilden biridir. İstihdamın en az olduğu iller arasında ilk beşteyiz." dedi.

Siyasilere, mülki idare amirlerine ve sivil toplum kuruluşlarına seslenen Bağaç, "Gençlerimiz işsiz, perişan durumda. Gençlerimiz bir gelecek kuramıyorlar. Bu toplumun huzur ve selametini istiyoruz. Eğer bir toplumda insanlar kendi iaşelerini karşılayamıyorsa, problemleri kangren hale geliyorsa mülki idare amirlerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kısacası hepimiz şapkamızı önümüze koymamız lazım. Artık bu sorunlarla karşılaşmamamız lazım. Siyasi partilerimize sesleniyorum. Lütfen herkes kendi enaniyetini bir kenara bıraksın." ifadelerini kullandı.

video

"Batman hepimizindir"

Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba da "Hiçbir siyasi görüş olmadan ilimiz için ne gerekiyorsa birlikte hareket etmemiz lazım. Batman hepimizindir. Muhtarlar devlet ile milletin arasındaki köprüdür. Bu köprü görevini muhtarlarımız yapıyorlar. Devlet kuruluşları da muhtarların sesini duymaları lazım." diye konuştu.

"Bunlar Batman için önemli kayıplardır"

Batman'ın güçlü bir lobisinin olmadığını, bunun için çözüm bekleyen sorunların giderilemediğini kaydeden Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir ise şöyle konuştu:

"Batman'ımızın bir imar sorunu var. Yıllardan beri imara açılmamış alanlarımız var. İmara açılmamış olması dolayısıyla kentsel dönüşüm mecburiyetini doğuruyor. Bunun yanı sıra çarpık kentleşmeye neden oluyor. Bu çarpık kentleşme hepimizin aleyhinedir. Bu durum ilimizin kötü görünmesine sebep oluyor. Uçak seferlerimiz az. 500 kişilik yatak kapasiteli hastanemizin yapılması yıllardan beri gündemde ama maalesef halen hayata geçirilemedi. Bunlar Batman için önemli kayıplardır. Batman lobisi yetersizdir. Tıp Fakültesini Siirt aldı ama yıllardan beri mücadele etmemize rağmen alamadık. Çünkü lobimiz eksiktir."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler