STK’lar amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu

MÜSİAD önderliğinde Batman’daki STK’lar tarafından Adliye sarayı önünde 104 emekli amiral tarafından yayınlanan bildiriye karşı kitlesel basın açıklaması yapılarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Batman Adliyesi önünde bir araya gelen sivil toplum temsilcileri, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) öncülüğünde yapmış oldukları basın açıklamasından sonra ellerindeki dilekçelerle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Basın açıklamasını okuyan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alattin İraz, Türkiye’nin kurulmuş olduğu günden bu zamana kadar harici ve dahili birçok düşmanla mücadele ettiğini, hiçbir tehdide boyun eğmediğini ve zulme karşı sessiz kalmadığını söyledi.

Türkiye’nin bugün de yapılan her zulmün ve zalimin karşısında dimdik yer aldığını vurgulayan İraz, “Türkiye’nin hedeflerini engellemek adına yarasalar gibi bir gece vakti ortaya çıkan bir güruh Montrö sözleşmesini bahane ederek geçmişteki vesayet özlemini tehtidvari bir bildiri ile toplumlunuzun dikkati çekilmiştir. Bu bildiri milletimizi son derece rahatsız etmiştir. Şunu açıkça belirtmek isteriz ki güven ve istikrarımızı hedef alan vesayet hevesinin beslediği çürümüş zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik kurumlarına, devlet sistemine ve seçilmiş temsilcilerine yönelik hadsizlikleri, sözde ‘kaos ortamı’ tehdidi altında dile getirmeleri, hiçbir zeminde kabul edilmeyecektir.” dedi.

Darbe imalı bildiriyi kınadıklarını belirten İraz, “Ülkemizin siyaset tarihine yakışmayan ve her biri birer demokratik utanç abidesi olan darbeci zihniyet artık bu necip milletin ve önceki kuşakların hatıralarında bir utanç olarak gömülü kalacaktır. Kendini milletin iradesinden üstün gören bu şahısların hak ettikleri cezayı almaları için yargımızı göreve davet ediyor, vesayetçi zihniyet ile yapılan ve halkın iradesine dil uzatan darbe imalı bu bildiriyi şiddetle kınıyoruz. Gereğinin ziyadesiyle yapılacağına olan inancımız tamdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler