Talep arttı, bilgisayar fiyatları uçtu

Talep arttı, bilgisayar fiyatları uçtu

Pandemi sürecinde bulunmamızdan dolayı örgün eğitimin online olarak devam etmesi vatandaşları ikinci el bilgisayarlara yöneltti. Talebin artması ve dolar kurundaki yükseliş nedeniyle fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. 
 
Koronavirüs salgını nedeniyle örgün eğitim online eğitim olarak devam ediyor. Gelecek eğitim-öğretim yılıda bu şekilde devam edecek. Online eğitimin görüleceği EBA TV’ye erişim için tüm öğrencilere bilgisayar gerekli.
Ekonominin dibe vurduğu ve pandemi sürecinin de getirdiği işsizlik sebebiyle vatandaşlar bilgisayar almakta zorluk çekiyor. Sıfır teknolojik ürünlerinde pahalı olmasından dolayı vatandaşlar ikinci el ürünlere yöneliyor. Hal böyle olunca ikinci el ürünlere talep arttı. Talebin artmasıyla ikinci el bilgisayarların fiyatları da haliyle arttı.
 
 Fiyatların yükselmesi nedeniyle, çocuklarının eğitime devam edebilmesi için bilgisayar almak isteyen vatandaşlar yüksek meblağlarla karşılaşıyor. Ülkeye teknolojik ürünlerinin girişinin de az seviyede olmasının fiyatları etkiliyor. İkinci el bilgisayar fiyatlarını araştırmak için gittiğimiz bilgisayarcılarla konuştuk. Kendileri online eğitim ile beraber artan talebin fiyatları arttırdığını, vatandaşların da bilgisayar alırken zorlandıklarını dile getirdiler. (Alican Atak)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler