Tartışmalı plan iptal edildi

Tartışmalı plan iptal edildi

Batman Belediyesinin Körük ve Tilmerç Köylerinde 780 hektarlık alanda yaptığı yeni imar planı iptal edildi. İptal kararı, Pazartesi günü toplanacak meclis toplantısında alınacak.
 
KÖYLÜLERİ SEVİNDİREN KARAR
 
      Tartışmaların odağı haline gelen ve iki köydeki yaklaşık 780 hektarlık alanı kapsayan yeni imar planı, iptal edildi. Batman Belediyesi tarafından yapılan ve Körük ve Tilmerç köylerini kapsayan nazım ve uygulama imar planları, gelen yoğun tepkilerin ardından iptal edildi. 780 hektarlık alanı içine alan yeni imar planının bazı mağduriyetleri beraberinde getirdiğini belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, planı iptal edebileceğini belirtmişti. Aldığımız bilgilere göre Başkan Vekili Aksoy’un Pazartesi günü Belediye Meclisini acil olarak toplayacağı ve imar planını iptal edeceği öğrenildi
 
Geçtiğimiz günlerde, Şehir Plancıları Odası Batman İl Temsilciliği de imar planı ile ilgili açıklama yapmış ve 2-3 ay gibi kısa bir zaman diliminde hazırlanan nazım ve uygulama imar planının, planlama alanında yeterli gözlem, analiz ve değerlendirmelerin yapılmadığını gösterdiğini belirtmişti.  Ayrıca onaylanan imar planında, ana arterleri birbirine bağlayacak, şehir içi ve şehir dışı ulaşım bağlantılarını sağlayacak işlevli ulaşım bağlantılarının planlanmadığı, otopark ve kavşak çözümlemelerinin de yeterli olmadığı belirtilmişti.
 

1 Yorum

İbrahim

İbrahim

01 Haziran 2022
Belediye çöplüğüne kadar olan tüm alanlar girmeli. Hatta Beşiri yoluna kadar komple imar planına dahil edilmeli

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler