Tatile Çıkacak Sürücüler Uyarıldı

Tatile Çıkacak Sürücüler Uyarıldı

 

 

Batmanlı Ustalar yaz tatiline çıkacak sürücülerin, araçlarına yaz bakımı yaptırmaları şarttır. Yaz aylarının da havaların sıcak olmasından dolayı, tatilin kabusa dönüşmemesi için, özellikle klima bakımlarını yapmadan yola çıkmamarını önerdiler.

Batman Küçük Sanayi Sitesi’nde oto elektrik ve klima bakım hizmeti sunan Murat Oto Elektrik İşletme Yetkilisi ve Ustası olan Murat Babür,araçların yazlık bakımlarının 6 ayda bir yapılmasının sağlık açısından önemli olduğunu söyledi.

Araçların yazlık bakımlarında yapılması gerekenlerin başında klima filtresi olduğuna dikkat çeken Murat Babür, “Hava sıcaklıkları her geçen gün artıyor.

Araçlardaki klimalarda bir süreden bu yana kullanılması elzem hale geldi. Bölgemiz çok sıcak olduğu için her yaz klima bakımı yaptırılması lazım.

En az 6 ayda bir polen filtrelerinin değiştirilmesi lazım. Çünkü bölgemiz kuru bir bölge ve fazla nem olmadığı için çok fazla tozlu bölge barındırıyor.

Bundan dolayı en az 6 ayda bir klima bakımı yapılması lazım ve bir de polen filtrelerinin değiştirilmesi gerekir.

Çocuklu aileler ve bebekli aileler için polen filtresi sıkıntı oluyor. Bunlar alerji yapabiliyor, bakteri yapabiliyor, astım yapabiliyor, hasta yapabiliyor.

En iyi ise özellikle polen filtrelerinin 6 ayda bir değiştirilmesi sağlımız açısından faydalı olacaktır” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler