Tekik : TP’ye Birlikte Sahip Çıkmalıyız.

Petro-İş MYK üyesi Mustafa Tekik RADYO YÜKSEL ‘ de katıldığı programda “TP sahiplenmeliyiz.”

Batman yayın yapan “Radyo Yüksel” de Mert Atalay’ın sunduğu programa katılan Mustafa Tekik son günlerde gündemden düşmeyen Türkiye Petrollerinin küçültülmesine ilişkin  önemli açıklamalar da bulundu.

Petro-İş MYK üyesi  Mustafa Tekik RADYO YÜKSEL de katıldığı programda  şunları söyledi,”  TP’nin yıllardır kendi çatısı altında yürütülen söz konusu işlerin proje bazlı olarak TPIC’e gördürmeye çalışması, büyük bir taşeronlaştırma operasyonudur.

Petrol İş sendikası ve TP işçisi TP’nin zayıflatılmasına ve taşeronlaştırmasına izin vermeyecek, petrolümüze ve TP2ye sahip çıkmaya devam edecektir.

TP’de gündeme getirilen yanlış uygulamaların , giderek bir milli güvenlik sorununa dönüşeceği bilinmelidir.

Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde, stratejik bir faaliyet yürüten TP’yi güçlendiren politikalar izlenmesinin ülkemizi daha güçlü kılacağı unutulmamalıdır” dedi.

Petro-İş MYK üyesi  Musataf Tekik şöyle devam etti “Tp ile ilgili görüşme sağlanmış  görüşmeye Batman AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi,  Batman HDP Milletvekili Saadet becerikli ile beraber enerji Bakanlığı müsteşarı Fatih beyle görüşme sağlanmış, girişimlerimiz tüm hızıyla devam edecek.

 Birde Batman halkı ve stk’larin TP’ lerine sahip çıkılması gerektiğini bu işin sadece sendikal bir iş olmadığını ayrıca TP den TPIC’e gececek olan işçilerin devlet güvencesi altında olması gerektiğini çünkü TPIC  petrol sektöründe ağır iş kolunda olduğundan dolayı işten çıkarılan işçilerin işe alınması gerektiğini söyledi.

Petro-İş MYK üyesi  Mustafa Tekik’in  “RADYO YÜKSEL” ‘de katıldığı program yoğun talep üzerine TP işçilerinin gece vardiya değişimi saatinde tekrar yayınlandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler