TEKSİAD’TAN VALİ CANALP’A ZİYARET

TEKSİAD’TAN VALİ CANALP’A ZİYARET

Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali ÖZTÜRK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’a nezaket ziyaretinde bulundu. 
 
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Şehrimizin yatırımcılar için birçok avantajı var. İşçi sorunu yok, genç ve dinamik bir nüfusumuz var, karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşımda herhangi bir sorunumuz yok. Bütün bu avantajları bir araya getirdiğimizde Batman yatırımcıların rahatlıkla iş yapabileceği bir konumda. Gerekli altyapıyı yaparsak sanayicimiz rahatlıkla yatırım yapabilir. “ diye konuştu.
 
Hedef 5 OSB’de 65 Bin İstihdam
 
Sözlerine devam eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Başta tekstil ihtisas OSB olmak üzere Gıda İhtisas OSB ve yeni OSB’lere ihtiyaç var. Mevcut organize sanayi bölgesinin Batman’ın ihtiyacını artık karşılamadığını vurgulayan Canalp yeni OSB’ler için en uygun yerin Batman Çayı kenarı olduğunu belirtti. Çay kenarına yapılacak OSB’ler için geri dönüşüm ve arıtma tesislerinin de yapılacağınu, bu şekilde çevreye zarar verilmeyeceğini vurguladı. 
 
Organize Sanayi Yolu Tehlike Saçmaya Devam Ediyor
 
Ziyarette sektörün ve işverenlerin yaşadığı sorunları dile getiren Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali ÖZTÜRK özellikle kamuoyunda “ölüm yolu” olarak adlandırılan OSB yolunda sürekli kazalar olduğunu ve bir an önce önlem alınmasının tüm sanayicilerin talebi olduğunu dile getirdi. Batman Çayı kenarına yapılması planlanan OSB’ler için sektör olarak üyelerinin hala yer sıkıntısı çektiğini belirten ÖZTÜRK bu projenin bir an önce hayata geçmesi konusunda kendilerinin her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını vurguladı. 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler