TEKSTİL DURMA NOKTASINDA

TEKSTİL DURMA NOKTASINDA

TEKSİAD Batman Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, korona virus nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi tekstil sektörünün de zorda olduğunu söyledi.
 
TEKSİAD Batman Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Coronavirüs salgını ve ve sebep olduğu kriz nedeniyle yaptığı açıklama da şu ifadelre yer verdi.
 
"Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü ülkemizde diğer birçok sektör gibi tekstil sektörünü de olumsuz yönde etkilemiş olup üretimde olan siparişlerin iptal edilmesine sebep olmuştur. Bu durum tekstil sektörünü durma noktasına getirmiştir. 
 
Bu zorlu süreçte tekstil sektörün ayakta kalabilmesi için; 
 
1- Tüm tekstil çalışanlarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneğinin kapsamının genişletilmesini ve başvuru şartlarının yeniden revize edilmesini,
2- İşverenlerin tüm vergi ve SSK borçlarının dondurulmasını,
3- İşverenlere faizsiz, ertelenebilir kredi desteği imkanının sağlanması,
4- İŞKUR desteği alan işverenlerin İŞKUR’la yaptıkları istihdam taahhütlerinin altına düşülmesinden dolayı oluşabilecek durumlarda işverenlerin mağdur edilmemesini,
5- Bugün bu zorlu süreçte bile DEDAŞ bazı üretici firmaların elektriğini kesmiş durumdadır. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesi, işverenlerin Elektrik, doğalgaz vb. ödemelerinin ertelenmesini,
6- Kira da olan işverenlerin kiralarının mülk sahipleri tarafından ertelenmesi veya üretime ara veren kiracı işverenlerden kira alınmamasını talep ediyoruz. 
 
 
Yaşanan bu zorlu süreçte üretime devam işverenlerimizin virüse karşı işyerlerinde dezenfekte ve hijyen çalışmalarını yaptığı, bu çalışmayı yapmayan işverenlerimizin de virüsün yayılmaması için tüm önlemleri alması konusunda takipçi olacağımızı bilmelerini isteriz. Üye işyerlerimize 14 hijyen kuralı hakkında bilgi verilmiş ve bu kuralların yazılı olduğu afişler asılmıştır."
 
Öztürk açıklamasının devamın da "Gerek ülkemizde ve gerekse global olarak bu salgından dolayı oluşan koruyucu ekipman (tulum, maske vb.) ihtiyacı herkesçe bilinmektedir. TEKSİAD olarak bu süreci atlatabilmek ve üretimi durdurmamak için oluşan malzeme ihtiyacını karşılamak için bu malzemeleri üretmeye talibiz. Tekstil kapasitemiz bu ihtiyacı karşılayabilecek güçtedir. 
 
Yaşanan bu zorlu süreci el birliği ile hep beraber hareket ederek aşacağımıza inanıyoruz". Dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler