“Tekstil sanayi bölgesi oluşturmak için çalışmalara başladık”

Batman’da tekstil sanayi bölgesi oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten Vali Hulusi Şahin, tekstilcilere yönelik iş geliştirme merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, valiliğin katkıları ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB) tarafından düzenlenen programda Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan sanayicilerle yemekte bir araya geldi.

Programda sanayicilere hitaben bir konuşma yapan Vali Şahin, 2019 yılı istihdam seferberliği için yapılan düzenlemelere değinerek, "Bizler Batman'da istihdam seferberliğine sizlerin desteği ile hep beraber güçlü bir şekilde katılacağız. Çok önemli teşvikler ve imkânlar sizleri bekliyor." diye konuştu.

OSB'de yapılacak çalışmalara değinen Şahin, "Batman'da ciddi bir imalat sanayisi, inşaat ve yapı kimyasalları sanayisi ayrıca çok önemli bir tekstil sanayisiyle karşılaştım. Genel olarak da Batman'da çok ciddi bir müteşebbis ruhu var. Sizlerin bu girişimci yaklaşımınız, imalata verdiğiniz önem bütün sorunları çözecek niteliktedir. Organize Sanayi Bölgesi sizlerin teveccühünüzle defalarca genişletilmiş, yine yetmemiş. Bugün gelinen noktada Organize Sanayi Bölgemiz yüzde 100 dolulukla çalışıyor ve binlerce insanımıza istihdam imkânı sağlıyor. Ciddi bir katma değer üretiyor ve ihracat yapıyor.” dedi.

"Şehri besleyen sanayicilerdir"

İkinci bir OSB'nin kurulması için arayışlarının devam ettiğini aktaran Şahin, “Biz, Organize Sanayi Bölgesinde sizlere sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmanın arayışı içerisindeyiz. Temel sosyal donatı alanlarını genişleteceğiz. OSB içerisinde dükkânlar, banka ve lokanta gibi işyerlerin olacağı küçük bir çarşı kurmayı düşünüyoruz. Genişletme çalışmaları bitme aşamasında, önümüzdeki yaz parsellerin bir kısmını sanayicilerimize tahsis etmeyi planlıyoruz. Ayrıca ikinci bir OSB'nin kurulması için arayışlarımız devam ediyor. Tekstil sanayisi için de başka bir yerde Tekstil Sanayi Bölgesi oluşturmak için çalışmalara başladık. Yine tekstilcilere yönelik iş geliştirme merkezi kurmayı planlıyoruz. Özellikle sizler olmasaydınız bu şehir buralara gelemezdi. Şehri besleyen siz değerli sanayicilersiniz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz ve Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanları tarafından 2019 İstihdam Seferberliği Programı kapsamındaki düzenlemelere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumları ile program sona erdi.

Programa; Belediye Başkan Vekili, bazı kurum müdürleri, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul ve yönetim kurulu üyeleri, OSB Müdürü Zeynep Akbel, OSB müteşebbis heyeti üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler