TEMİZ BATMAN, SAĞLIKLI YAŞAM

ŞEHİR TEMİZLİĞİNDE TAVİZ YOK

Dünya genelinde Covid-19 salgınıyla mücadelede kent temizliğinin daha çok önem kazandığı bu günlerde Batman Belediyesi kentin temizlik ve hijyeninden taviz vermiyor.

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü; Temiz Kent Sağlıklı Yaşam parolasıyla, Kentteki çöplerin toplanması, cadde ve sokakların süpürülmesi, yıkanması ve dezenfekte edilmesi, ibadethaneler, pazaryerleri, ulaşım araçları ve durak yerleri gibi ortak alanların temizlenerek dezenfekte edilmesi ve benzeri konularda toplum sağlığına konusunda titiz çalışmalar yürütüyor.

Sıcaklığın arttığı yaz aylarında bakteri ve koku oluşumunun önlenmesi için; kentimiz genelinde Ağustos ayı içinde toplam 2083 adet konteyner deterjanlı su ile yıkanarak dezenfekte edildi.

Ayrıca kentimiz değişik yerlerinde konumlandırılan 98 adet vinçli konteyner Ağustos ayı içerisinde 2 şer kez deterjanlı su ile yıkanarak dezenfekte işleminden geçirildi.

Covid-19 salgını döneminde de Batman’ın temizliğinde fedakârca çalışarak her türlü atıkların toplanmasında ve bertaraf edilmesinde titizlikle çalışan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlığı için temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler