‘’DEV KİTLE KAPALI AMELİYAT İLE ÇIKARILDI’’

‘’DEV KİTLE KAPALI AMELİYAT İLE ÇIKARILDI’’

Batmanda yaşayan 47 yaşındaki kadın hastanın karnından Özel Batman Dünya Hastanesi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halil KAZGAN’ın gerçekleştirdiği operasyonla dev bir kitle kapalı (Laparoskopi)  ameliyat ile  başarıyla çıkartıldı. 
 
           Bir yıldır karın şişliği ve kanama şikayeti olan hasta M.A , son dönem artan ağrıları sebebiyle Özel Batman Dünya Hastanesi'ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Halil KAZGAN hastanın USG ve MR tetkiklerinin sonucunda 30 santimetrelik dev bir kitleye rastladı, kapalı cerrahi ile hastayı kesmeden kanamasız olarak tüm kitle yaklaşık 1,5 saat süren operasyonla çıkarıldı.
 
Kadınlarda sık görülen miyomların kötü huylu olabileceğine de dikkat çeken Op.Dr.Halil KAZGAN , "Miyomlar rahimde ortaya çıkan, rahim duvarının dokusundan kaynaklanan, çapları genelde 1-15 santimetre arasında değişen fakat daha büyük çaplara da ulaşabilen, genellikle iyi huylu olup fakat nadiren kötü huyluya dönüşebilen tümörlerdir. Gerçekten bu tarz bir büyüklüğe ulaşmış kitleler çok nadir görülen vakalar. Her kadında görülebilecek bu hastalık için yılda en az 2 kez kadın doğumcuya başvurup, gerekli kontrolleri yaptırmak şart. Bu tür kitlelerin ameliyatları kolaylıkla yapılabiliyor. Miyomlar iyi huylu çıkarsa ek bir tedaviye ihtiyaç kalmıyor" dedi.
 
      "Hastanın yaşı ve kilosu ile alakalı olarak zor bir ameliyat olacağını biliyorduk. Hastamızda kendini biraz ihmal ederek muayene olmaya korkmuş ve bu zamana kadar geciktirmiş. Ameliyatı önemli kılan hastamızın bize güvenmesi ve nadiren görülen bu büyüklükteki bir kitlenin çıkartılmasıydı. Bu tür kitlelerin kapalı ameliyat ile çıkarılması oldukça zor olsada merkezimizde bu tür vakalar yapılabilmekte. Tecrübeli ekibimiz ile 1.5 saat süren bir operasyon ile başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirdik.
Normalde açık cerrahide 1 hafta 10 günü bulan iyileşme süresi kapalı ameliyatlarda daha kısa olmaktadır. Hastamız ertesi gün şifa ile taburcu edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler