TRAFİK ÇIKMAZI

Çift sıra park ve kaldırım parklar çirkin görüntüler oluşturuyor.

Batman 'da yetersiz park alanı nedeniyle ortaya kural dışı ve çirkin görüntüler çıkıyor.
Sürücüler kaldırımlara park ederken bu durum hem yayalar hem de engellilerin geçiş güzergahına engel oluşturuyor.
 
Araçlar yollarda çift sıra halinde park etmişse ve kaldırımlarda araçlara rastlıyorsanız şaşırmayın, bu durum Batmanlılar için artık sıradan bir hale geldi.
Kentte artan nüfus ile birlikte otomobil sayısında da artış yaşanınca trafik çekilmez bir hal aldı. Dip dipe otoparksız evler, bazı bölgelerde yetersiz park alanlarından dolayı sürücüler aynı çevrede bir kaç tur atıp park alanı bulmak için mücadele ederken, Tablabaşında de sorun artık adeta çığırından çıktı.  
Bazı Mahallelerde ve caddelerde araç sahipleri park için kaldırımları tercih ediyor. Bu durumdan ise hem yayalar, hem engelliler, hem de esnaf zarar görüyor. Yayalar kaldırım yerine yolda ilerlemek zorunda kalırken, engelli ve çocuk arabası kullanan ebebveynler de seyir halindeki araçların kendilerine çarpmaması için uğraşıyor. 
Bu kural dışı park, esnafı da çileden çıkmak üzere. Alışverişe giden vatandaşların araçlar nedeniyle güçlük yaşadığını belirten esnaf, "Yetkililer görüntüden mi rahatsız olmuyor?" diyerek duruma tepki gösterdi. 
Yetkililerin bir an önce sıkıntlı bölgelere çözüm üretmesini isteyen vatandaşlar, sürücülerinde duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Akşam saatlerinde tabla başı olarak bilinen yerde trafik çekilmez bir hal alıyor . Akşam saatlerinde özellikle mesai çıkışlarında her gün bu manzara karşısında kalan şoförler bu yolda bir an önce bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getiriyorlar. Her hangi ölümcül bir kaza olmadan yolun çift bir şerit olmasını istiyoruz dediler.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler