TÜM HALKLARA BAHARI GETİRECEĞİZ

"Birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz"

TÜM HALKLARA BAHARI GETİRECEZ
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Demokratik Mücadele Programı kapsamında Batman'a geldi. Batman Havalimanı'nda eş genel başkanlarını karşılamaya gelen partililer tarafından karşılandı . Kimi vatandaşlar  ise parti binası önünde beklerken, çevrede polis geniş güvenlik önlemleri aldı . Eş Genel Başkan Sancar, araç konvoyuyla kent merkezine geçti. Daha sonra parti binası önünde bekleyen partililer zılgıt ve alkış eşliğinde sloganıyla Sancar’ı karşılandı. Sancar'a partinin Batman milletvekilleri Necdet İpekyüz, Feleknas Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki ile HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ile görevlerinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir eşlik etti. Sancar, burada toplanan partililere  seslendi. 
 
 
HDP Kongresinden  sonra ilk ziyaretini Batman’a yaptığını vurgulayan Sancar’ın konuşmasının satır başları şöyle: “Batman’da olmaktan şeref duyuyorum, sevinç duyuyorum. Bize oy vermeyen 3 kişiden birinin de gönlü bizdeydi. Onun için 31 Mart’ta oylarınızla seçtiğiniz başkanlarımız bütün Batman halkının iradesiydi. İşte o iradeye hastalık salgın zamanlarında el koydular. Bu iradeyi gasp ettiler. Aslında gasp ettikleri sadece koltuktur. Mehmet kardeşim de Songül kardeşim de Batman halkının iradesini temsil etmeye devam ediyorlar. Halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Elinizdeki yetkilere iktidarın verdiği güce dayanarak gelip binalara el koyabilirsiniz, belediye binasını gelip memurlarınıza teslim edebilirsiniz ama belediye başkanlığı onurunu sadece halk verir. Sadece halkın iradesi verir. İşte o onur bu kardeşlerimizdir. O binada, o koltukta oturanların değildir.  
 Yine birkaç gün önce Leyla Güven, Musa Farisoğulları vekilimizin ve CHP’den Enis Berberoğlu vekilin vekillikleri de gasp edildi. Orada da hile ve hurda var haksızlık var hukuksuzluk var. O vekillikleri veren halkın kendisidir. Ancak halk o iradeyi alabilir. Ama o iktidar, halkın iradesine saygı göstermiyor. Ne yerelde ne merkezde. Bu iktidar ‘halk iradesini tanımıyorum’ diyor. Halk iradesini tanımayan hiçbir iktidarın halka rağmen ayakta kaldığı da görülmemiştir. 
 Halka saldıran halkın iradesini tanımayan iktidarları, yöntemleri günü gelir halk da tanımaz. O sandık yine kurulacak ve o oylar gene halkın iradesinin temsilcilerini yine göreve getirecek. O sandıkta en güçlü cevabı halkımız yine verecek. Vazgeçmek yok umutsuzluğa kapılmak yok, karamsarlık yok. Tam 5 yıl önce 7 Haziran’da bu ülkeye baharı yaşattık. Halkların baharıydı. Kürt halkının büyük coşkusu, büyük heyecanı; o heyecan ve coşkuyla ortaya koyduğu irade ve o iradenin Türkiye halklarıyla buluşması sonucunda 7 Haziran’da halkların baharı yaşandı. Ama bizim için halklar için bahar olan o gün egemenler için kabus oldu ve yine halkın iradesine saldırmaya başladılar
. Bu ülkeye şunun sözünü verdik 7 Haziran’da. 7 Haziran’da yola çıktığımızda dedik ki, bu topraklara barışı getireceğiz, biz bu topraklarda onurlu yaşamı inşa edeceğiz, özgürlüğü getireceğiz. Bütün Türkiye halklarına bu sözü verdik. 7 Haziran’da verdiğimiz söz, olduğu gibi duruyor. O sözün arkasındayız. Bu topraklara barışı getireceğiz. Söz veriyoruz. Sizlerle birlikte bu topraklara onurlu barışı getireceğiz, söz veriyoruz. Söz veriyoruz; asla haysiyetimize dokundurtmayacağız. Haysiyet mücadelesi tek kişi kalsak da sürdüreceğiz. Söz veriyoruz; bu topraklara özgürlüğü mutlaka getireceğiz. Söz veriyoruz, bu ülkede demokrasi ancak bizimle kurulur. HDP ve Kürt halkının dirençli mücadelesi olmadan bu ülkeye barış, demokrasi, özgürlük gelmez. Biz demiyoruz ki sadece bizimle gelmez, bizsiz gelmez diyoruz. Biz diyoruz ki buradayız, dimdik ayaktayız. Bütün baskılara direnerek varlığımızı sürdürüyoruz.
 
Çünkü gücümüzü halkımızdan alıyoruz, halkımız bizimle olduğu sürece sırtımız yere gelmez, alnımız kararma. Sırtımız dik, alnımız ak olur. Halkın desteği arkamızda. 
 Ama diyoruz gelin, Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim. Çünkü adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Türkiye’deki her bir karış toprakta yaşayan herkesin meselesidir. 
Biz bütün iyi insanlarla bütün vicdanlı insanlarla bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Buna hazır ve açık olduğumuzu her yerde söylüyoruz. Ama buradan şu sonuç çıkmasın, HDP yalnız kaldığı için böyle çağrılar yapıyor. Kendine destek arıyor. HDP hiç yalnız kalır mı? HDP halktır halk!
 
Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Biz partimiz için de bir şey istemiyoruz. Biz bu ülke için bu ülkenin halkları için istiyoruz. Bizim açımızdan siyaset, sizlerin bize emanet ettiği temsildir. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Siyasete de bu hizmet için giriyoruz. Hiçbirimiz diğerleri gibi ihale, çıkar, rant peşinde, kendi şahsi menfaatleri peşinde koşmaz. HDP’de siyasete gelen herkes bilir ki bu yolun bir de bedeli vardır.  Biz ilçe yöneticimizden eş genel başkanlara kadar bu bedeli göze alarak geldik. Şahsımız için hiçbir şey talep etmiyoruz. HDP her şart altında barajı bu halkın gücüyle aşar. Ama bizim derdimiz meclise 70-80 milletvekili göndermek değil sadece. Sizi temsil etmek bizim görevimizdir. HDP bu küçük hesapları yapan bir parti değildir. HDP bütün ülke için demokrasi istiyor, bütün ülke için adalet istiyor ve bu ülkeye barışı getirmek için söz veriyor. Bunları birlikte yapalım diyoruz. Bütün halkların temsilcilerine, bütün demokratlarına. Gelin hep birlikte mücadele edelim. Hep birlikte dostlar hep birlikte. 
 
 
İktidara bir hatırlatma yapalım, bu kadar yol denediniz. Baskı da zulüm de. Halka da bizlere de yapmadığınız eziyet kalmadı. Ama görüyorsunuz, HDP dimdik ayakta, umut dimdik ayakta. Sizler bizlerle uğraşmaya devam ettikçe küçülüyorsunuz, bize saldırdıkça biz büyüyoruz. Siz bize saldırdıkça kaybediyorsunuz. Size bunu iki kere yaşattık. 7 Haziran’da yaşattık, 31 Mart’ta, 23 Haziran’da bir kez daha gösterdik. Bizim bu iktidara kaybettirme gücümüz var. Bunu en iyi bu iktidar biliyor. Biz artık kaybettirmekle yetinmek istemiyoruz. Biz artık haklarla birlikte kazanalım istiyoruz.
 
Şuna inanın kardeşlerim, HDP’nin girdiği yol bu ülkeyi yönetmeye çıkacaktır. Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz, hazırız, bizimle birlikte mücadeleye katılan bütün demokratlar, bundan mutlaka kazançlı çıkacaktır. İçinde HDP’nin olduğu bir demokrat yönetim, bu ülkeye barışı da özgürlüğü de getirir. Bu ülkede onurlu yaşamın yolunu açar.  Gençlerin bize sarılmasının en büyük nedeni budur. Bütün anketler, gençleri HDP’de birinci ya da ikinci gösteriyor. Gençler özgür geleceğin nerede olduğunu görüyorlar. Hiç vazgeçmeyin sevgili gençler, bu inancınızı kaybetmeyin. Büyütün artırın. Özgür gelecek bizim burada yürüdüğümüz yoldadır. Özgür gelecek halkların ortak demokrasi mücadelesindedir. Bunu mutlaka başaracağız. Kendinize güvenin, halkımıza inanın, siz kendinize güvendikçe, halkımız kendine inandıkça, biz sizlerin hizmetkarları, temsilcileri her türlü yolu her türlü zorluğu aşarız. İnanalım bu ülkeyi mutlaka yöneteceğiz. Bu ülkeyi mutlaka değiştireceğiz. Demokrasi güçleriyle birlikte bu ülkeye barışı mutlaka getireceğiz. Haysiyet mücadelesinin sonu bütün halkların baharını yenilemektir, daha güçlü bir şekilde. Halklara yeni baharlar yaşatacağız buna inanıyoruz. O gemi büyük limanlara varacak.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler