TÜRK TELEKOM’DA ZORUNLU EMEKLİLİK DÖNEMİ

Türk Telekom'da Yöneticilerine Zorunlu Emekli Baskısı

 Türk Telekom'da, Türkiye genelinde Yönetici pozisyonundaki 170 çalışana zorunlu emeklilik baskısı.
 
Edinilen bilgiye göre Türk Telekom yönetimi, Türkiye genelinde, tüm teşkilatlarında yönetici pozisyonunda çalışanlara emekliliğe ayrılmaları için, baskı kuruyor. 
 
Edinilen bilgilere göre, Türk Telekom yönetimi, tüm teşkilatlarında çalışanlara yönelik duyurusuyla süresi dolan personelin emeklilik işlemleri için başvurması halinde yüzde 30 ek kıdem tazminatı ödeneceğini bildirdi.   
 
 Türk Telekom’da bu kapsamda, emeklilik süresi dolan yönetici pozisyonundaki personel sayısının 170 civarında olduğu belirtildi. Türk Telekom yönetimi, Türkiye genelinde Yönetici pozisyonundaki 170 çalışanın 31 Mart 2021’de emekliliğe ayrılmasını istiyor. Emeklilik için başvurmayanların ise 1 Nisan 2021 tarih itibarıyla ücretsiz izinli sayılacağından işe başlayamayacakları ifade edildi. Türk Telekom’un yöneticilere ilişkin bu uygulamasının Türk Telekom tarihinde bir ilk olduğu belirtildi. Daha önce teknik personel içinde bu uygulamanın yapıldığı ama yönetici pozisyonunda personel için ilk olarak zorunlu emeklilik uygulandığı belirtildi. 
 
  Geçtiğimiz yıllarda da, Türk Telekom’da yeniden yapılanma adı altında nitelikli ve deneyimli çalışanların emekliliğe zorlandığına dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), özelleştirme sürecinin başladığı 2006 yılından bu yana geçen 15 yılda, genel müdürler dahil yönetim kadrolarının sürekli değiştirildiğine dikkat çekti. 
 
Emekliliğe zorlanan yöneticilerin yerine yeni yöneticilerin işe alınıp alınmayacağı da belirsizliğini koruyor.  Yöneticilerin olmadığı bir kurumda vatandaşların sorunlarının nasıl çözüme kavuşacağı da ayrı bir sorun. (Haber Merkezi)
 
       

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler