Türkiye geneli 'Kur'an Pınarı Sınavı' yapılacak

Kur'an Nesli Platformu tarafından 5 Kasım'da Türkiye geneli umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" yapılacak.

Kur'an Nesli Platformu tarafından yapılan açıklamada, 3 ayrı kategoride Türkiye geneli umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" temasıyla sınav yapılacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Batman koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, Türkiye genelinde 5 Kasım günü yapılacak umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, sınava başvuru tarihlerinin 23 Eylül-22 Ekim 2017 arasında olduğunu bildirdi.

Kur'an Nesli Platformunun, insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek ve toplumun hayatına ilahi öğretiler çizgisinde yön vermek adına çaba sarf ettiğini belirten Sütçü, bu maksatla yürüttükleri çalışmalardan biri olarak 2011 yılından bu yana meal sınavları düzenlediklerini bildirdi.

Sütçü, "Bizler biliyoruz ki yeryüzündeki tüm sorunların kaynağı, insanlığın ilahi mesaja sırt çevirmesidir. İnsanlığın ve ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yegâne yolu Allah'ın mesajı ile buluşmaktır. Hiç şüphesiz hayatı kim var etmişse hayata yön veren de o olmalıdır. Bizleri yaratan Rabbimiz insanlığı kendi terbiyesinden geçirmek üzere peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Biz kullarına düşen de bu çağırıcılara ve kitaba kulak verip, hayatımıza bu istikamette yön vermektir." dedi.

İnsanlığı ilahi mesajla buluşturmak ve suni gündemlerden sıyırıp, gerçek gündemle meşgul etmek adına bu yıl bir kez daha meal sınavı düzenleyeceklerini anlatan Sütçü, 5'incisini gerçekleştirecekleri sınavın 5 Kasım Pazar günü saat 10.30'da yapılacağını ve sınav için başvuruların 23 Eylül-22 Ekim günleri arasında alınacağını ifade etti.

Sınavın 3 kategoriden oluştuğunu belirten Sütçü, "30'uncu cüzden süreler, Hz. Âdem kıssası tefsiri ve bazı hadislerin yer aldığı 2 kitap esas alınacaktır. Birinci kategoride 2005-2009 arası doğumlular sınava girecek olup, bu sınavda çocuklar için 'Kur'an Pınarı' adlı kitap esas alınacaktır. Kitabımız 144 sayfadan ibaret olup, 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Duha suresinden Nas suresine kadar kısa sureler olarak bilinen sureler, 2'nci bölümde Hz. Âdem ve yaradılış ayetlerini esas alan tefsir kısmı, 3'üncü bölümde ise Kur'an'ın feyzini konu eden 15 hadisi şerif yer almaktadır. Bu kategorideki toplam soru sayısı ise 4 şıklı 60 sorudan oluşacaktır." şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında Sütçü, şu bilgileri aktardı: "2'nci ve 3'üncü kategoride sınava girecekler ortak bir kitaptan sorumlu tutulup, soru seviyesi kategorilere göre belirlenecektir. Gençler ve yetişkinler için hazırlanan 'Kur'an Pınarı 2017' kitabı ise sadece 214 sayfa olup, aynı şekilde 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde 30'uncu cüz süreleri, 2'nci bölümde Hz. Âdem ve şeytan kıssası tefsiri, 3'üncü bölümde ise Kur'an'ın feyzini konu eden bazı hadisler yer almaktadır. 2'nci kategoride 2001-2004 arası doğumlular, 3'üncü kategoride ise 2000 ve öncesi doğumlular sınava girecektir. Bu her iki kategoride de soru sayısı 80 olup, seviyeler esas alınarak farklı sorular yer alacaktır."

Sınavda umre başta olmak üzere 700'ün üzerinde çeşitli ödülün olduğuna değinen Sütçü, "Sınavla ilgili gerekli bilgilere www.kurannesliplatformu.com adlı web sayfamızdan ulaşılabilir. Rabbimizden bu anlamlı çalışmada bizleri muvaffak kılmasını diliyoruz. Ayrıca tüm halkımızdan hayırlı maksatları gözeterek, gerçekleştireceğimiz bu sınava katılım hususunda gerekli desteği sunmalarını bekliyor ve teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler