"Türkiye Kooperatifler Fuarı" düzenlenecek

Batman Ticaret İl Müdürü tarafından yapılan açıklamada bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarının 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara'da yapılacağı duyuruldu

Ankara'da 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde yapılması planlanan "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" teması ile Türkiye Kooperatifler Fuarı hakkında Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, açıklamalarda bulundu.

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacağını belirten Kalkan, "Büyük bir çalışma ve emek sarf edilerek fuarda illerden model olabilecek 170’e yakın başarılı kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu katılacak olup, ürünlerini ve hizmetlerini birlikte üretim, birlikte büyüme sloganı ile tanıtıp, satışa sunacaklardır. Türkiye Kooperatifler Fuarı ile kazanılan vizyon sayesinde kooperatiflerin üretim kapasitelerinde ve ticaret hacimlerinde artış sağlaması, kooperatiflerin ihracatta da pay sahibi olması amaçlanıyor." dedi.

Kalkan, "Bunun için, fuarda sadece kooperatifler değil, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, perakende sektörünün temsilcileri, önde gelen elektronik ticaret firmaları da yer alıyor. Kooperatifler fuar boyunca Türkiye’nin önde gelen e-ticaret temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak ürünlerini modern çağın ticaret ağında pazarlama imkânlarını değerlendirme şansına sahip olacaklardır." ifadelerini kullandı. 

Ticaretlerinde başarıp yükselmek isteyenlerin fuara katılması gerektiğine söyleyen Kalkan, "Market temsilcilerinin de hazır bulunacağı fuarda kooperatiflerin, ürünlerini market raflarına da taşıma fırsatı bulacaklarına inanıyoruz. Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetleri de davet edildi. Alım heyetleriyle yapılacak birebir görüşmeler sayesinde kooperatiflerin yeni ihracat rotaları belirleme ve küresel pazara dâhil olma imkânı olacaktır. Fuar boyunca kooperatiflere ihracat süreçleri ve destekleri, dijital gelişmeler, e-ticaret ile ilgili konularda aynı zamanda bir eğitim kültürü de oluşturmayı amaçlamaktadır. İlham verici başarılı kooperatif hikâyelerinin ve yurtdışından gelen kooperatiflerin tecrübelerinin aktarılacağı panel ve eğitimler de ayrıca fuar alanında düzenlenecek olup, bu işi yapan, yapmaya meyilli olan ticarette başarı basamaklarını artırmak ve yükseltmek isteyen bütün ilgililerin fuara katılmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler