"Türkiye'nin Kültür Atlası" kitabının yazarları hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Batman'a yönelik ağır hakaret ve çirkin iftiralara yer vermesinden dolayı infiale neden olan “Türkiye'nin Kültür Atlası” kitabına tepkiler dinmek bilmiyor.

Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı, “Türkiye'nin Kültür Atlası” kitabında Batman'a yönelik ağır hakaret ve çirkin iftiralara yer veren kitabın yazarları Kenan Mortan ve İbrahim Atalay hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulundu.

Batman eski milletvekili Mehmet Ali Aslan ise kitabın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarında basılmasından ötürü banka hesaplarını kapatarak tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı, suç duyurusu dilekçesinde İş Bankası tarafından bastırılan 'Türkiye'nin Kültür Atlası' kitabında, Batmanlıların tecavüzcü, işkenceci ve istismarcı olarak nitelendirildiğini belirtti.

"Hakarete varan bu ifadeler kabul edilemez"

Dilekçede, "Prof. Dr. Kenan Mortan ve Prof. Dr. Kenan Atalay imzasıyla yayınlanan ve sözde bir kültür kitabı olan 'Türkiye'nin Kültür Atlası' adlı eserde, Batman'daki kadınların yüzde 50'sinin düzenli işkence gördüğü ve her 5 çocuktan birisinin aile içinde ensest ilişkiye maruz kaldığı gibi ağır iftira ve iğrenç hakaretler yer almaktadır. (Ek-11 kitabın 290-294 sayfaları) intihar sıralamasında TÜİK verilerine göre Batman sonuncu sırada olmasına rağmen kitapta tam tersine durum topluma lanse ettirilmeye çalışılmıştır. Bu kırıcı ifadelerin kültür olarak önümüze konulmasındaki maksadın iyi niyetle ifade edilmeyeceği aşikârdır. Karalamanın da ötesinde hakarete varan bu ifadeler kabul edilemez mahiyettedir." denildi.

"Tamamen art niyet ürünüdür"

Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi: "Bir bankanın yayınları arasında çıkan ve kültürle alakasının kurulması mümkün olmayan kitabın sayfaları arasında Batman ilimize dair dile getirilen, insanlık dışı iddialar ve mezkûr sayfalarda belirtilenler, yüz kızartıcı olduğu gibi ilimizin prestijini de sarsma gayretinin ürünüdür. Batman'ın bu şekilde herhangi bir somut veri içermeyen gerçek dışı bilgilerle tanıtılması tamamen art niyet ürünüdür. Batman'ı tanıtmaktan çok Batman halkını gerçek dışı beyanlarda rencide eden, küçük gören ve tahkir eden bu kitap ile ilgili olarak sayın makamınıza suç duyurusunda bulunma zaruretimiz hâsıl olmuştur. Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle şüphelilerin eylemlerine uyan kanun maddeleri uyarınca cezalandırılması talepli iddianame düzenlemesini ve ilgili kitabın piyasadan derhal toplatılması için gerekli işlemlerin icrasını sayın soruşturma makamınızdan saygı ile arz talep ederim."

"Batman halkından özür dilenmeli"

Batman halkına yönelik çirkin iftiralara yer verilmesine tepki gösterilen Batman eski milletvekili Mehmet Ali Aslan da kitabın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarında basılmasından ötürü banka hesaplarını kapattığını açıkladı.

Aslan, "Prof. Dr. Kenan Mortan, Prof. Dr. İbrahim Atalay adıyla yazılan ve Türkiye İş Bankası Kültür yayınları tarafından basılan Türkiye'nin Kültür Atlası kitabında güzel ve güzide şehrimiz Batman ile ilgili kadınların yüzde 50'sinin düzenli işkence gördüğü, her 5 çocuktan birinin ailede ensest ilişkiye maruz kaldığı, kadın intiharları sıralamasında birinci sırada olduğu gibi ipe sapa gelmez hakikatten, ahlaktan ve bilimsellikten uzak, yüz kızartıcı yalan iddialarla dolu karalayıcı, aşağılayıcı, yaralayıcı ve onur zedeleyici hakaret ve iftiraların evvela yazarlarını, yayınlarını ve kitabın tanıtımını yapanları esefle, şiddetle kınıyorum. Bir an önce sorumlular onurlu Batman halkından özür dileyip kitap toplanmalıdır."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler