‘Türkiye petrollerini küçülttürmeyeceğiz’

Kaygusuz : ‘Türkiye petrollerini küçülttürmeyeceğiz’

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Türkiye Petrollerinin küçültülmesi için düğmeye basıldığını, ancak bunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

BU TAŞERONLAŞTIRMADIR

TP’ye ait sondaj ve saha çalışmaları TPIC’e devrediliyor. Yakın zamanda gerçekleştirilmesi hedeflenen devir’e işçiler şiddetle karşı çıkıyor. Bunun Türkiye Petrolllerinin küçültülmesi anlamına geldiğini belirten Petrol İş Sendikası Batman şube başkanı Şehmus Kaygusuz, bunun taşeronlaştırma operasyonu olduğunu ifade etti. Kaygusuz “Türkiye Petrolleri'nin kurulduğu günden bugüne kendi bünyesinde yürüttüğü, saha hizmetleri faaliyetlerinin TPIC'e (Turkish Petroleum International Company) devredilme süreci resmen başlatılmıştır.Lafı dolandırmaya hiç gerek yok... Türkiye Petrolleri'nin küçültülmesi anlamına gelen bu devir, adlı adınca bir tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonudur!Türkiye Petrolleri, sadece arama ve üretime dayalı, yapısı zayıflamış ve istihdamı azalmış bir şirket haline getirilmek isteniliyor”Şeklinde konuştu.

BÖLGE EKONOMİSİNE DARBE OLACAK

Bu küçültülme çalışmasının bölge ekonomisini olumsuz etkileyeceğini sözlerine ekleyen Kaygusuz “ Adıyaman, Batman, Trakya Bölge Müdürlükleri ve Ankara Genel Müdürlük'te çok sayıda işçiyi etkileyecek olan bu devir, istihdamın güvencesizleşmesine ve azalmasına yol açarken, bölgelerin ekonomik ve sosyal yapısına da büyük bir darbe vuracaktır.Bu hizmetlerin ve bu işlerde çalışacak istihdamın sürekliliği ortadan kalkacak ve bir özel şirket statüsündeki TPIC'in tercihine bırakılacaktır. Ayrıca Türkiye Petrolleri'nde engelli kadrosu dahil SGK emekliliği gelmiş 50 yaşın üstündeki işçilerin iş akitlerinin feshedileceği belirtilmektedir. Türkiye Petrolleri işçisi ve Petrol-İş'in, bu tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonuna onay vermesi asla beklenemez. Bu devirden derhal vazgeçilmelidir! Türkiye Petrolleri'nin zayıflatılmasına ve özelleştirme uygulamalarına asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Bu yanlıştan dönülene kadar mücadelemiz tüm kararlılığıyla sürecektir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler