UCA ‘İzolasyonda 50 Bin kişi var’

UCA ‘İzolasyonda 50 Bin kişi var’

Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’daki vaka sayısının 16 Bin’e ulaştığını belirterek, 4 Eylül tarihi itibariyle Batman’da günlük vaka sayısının 150 kişi olduğunu ifade etti.
 
‘700 SAĞLIK ÇALIŞANI POZİTİF OLDU’
 
HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesinde Batman’da son günlerdeki artış ile birlikte kentte Covid-19 vaka sayısının 16 Bin’e yükseldiğini belirtti. SES ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) verilerini hatırlatan Milletvekili Uca, “Batman’da toplamda 16 bin Koronavirüs vakası, 4 Eylül itibarıyla da günlük vaka sayısı 150 olarak belirtilmekte. Ancak Filyasyon ekiplerinin takip ettiği şüpheli ve izolasyondaki kişi sayısı 50 bindir. Koronavirüs’ün etkili olduğu Batman’da sağlık personeli, doktor ve hastane yetersizliğinin yanı sıra 700 sağlık çalışanının da Koronavirüs testi pozitif çıkmıştır” dedi. Bakan Kocaya sorular yöneltin Uca, “Batman’da ve Türkiye genelinde vaka sayısının ciddi oranda artmasının sebebi nedir? Batman’da yapımı 10 yıldır devam eden Kadın Doğum hastanesinin bitirilip, hizmete girmemesinin sebebi nedir? Batman’da her dört sağlık çalışanından biri korona olmuş durumda. Sağlık çalışanlarının Koronavirüs’ten korunmasını sağlamaya yönelik tedbirler ne kadar yeterli? Sağlık çalışanlarına düzenli test yaptırılmadığı yönündeki iddialar karşısında görüşünüz nedir?
Son dönemde kaydedilen ölümlerin çoğu zatürre olarak sisteme düşmektedir. Zatürre hastalığına karşı almış olduğunuz herhangi bir önlem var mıdır?” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler