Batman Valisi muhtarlarla bir araya geldi

Merkez mahalle muhtarlarıyla Batman’ın sorunlarının çözümüne yönelik toplantı yapıldı.

Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında Valilik konferans salonunda Batman merkez mahalle muhtarları toplantısı yapıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; kentin genel sorunlarının yanı sıra, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ülkede ve ilde yaşanan sorunlar ele alınarak değerlendirildi.

Konuşmasına muhtarların Kurban Bayramını kutlayarak başlayan Vali Deniz,  “Ülkemiz üzerine oynan oyunların arka planının 15 Temmuz’dan sonra ne kadar netleştiğini hepimiz gördük. 15 Temmuz ve sonrasında bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırılar Ülkemizi; Irak ve Suriyeleştirmek için yapılan planların tezahürüdür. Onların derdi bu coğrafyada Türkiye’nin kalkınması ve büyümesini engellemektir. Bu Millet bin yıldır kardeşçe; sevgiyle, hoşgörüyle, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin ve Yunus Emre’nin sevgi tohumlarının atıldığı, yeşerdiği bir coğrafyada birlik ve beraberliğini bozmadan yaşamıştır. Bizim medeniyetimizde insanlık, merhamet ve kardeşlik var. Bizi biz yapan değerler bunlardır. 30 yıldır oynan oyunda amaç Türk-Kürt iç savaşı çıkartmaktır. 15 Temmuz’daki amaçları da buydu. Bizi birbirimizden ayıramazlar, Türk’ü Kürt’ü ayırtma şansı yok, her şeyimiz bir. Bu ülke daha güzel yerlere gidecek, ama bu konuda hepimize çok önemli görevler düşüyor.” dedi.

Belediyelere ayrılan bütçeleri değerlendiren Deniz, batıda bir şehre gelen bütçe bir liraysa Batman’a gelen bütçenin 1,5 lira olduğunu ifade ederek, “Devlet bu pozitif ayrıcalığı hizmet edilsin diye yapıyor. Ama bu paralar farklı şekilde kullanılırsa durum değişir. Devlet buna dur demek zorundadır.” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar sonrası, belediyeye yapılan görevlendirmenin akabinde bayram gününde belediyenin temizlik işçilerine çalışmamaları yönünde talimat verildiğini vurgulayan Deniz,“Belediye işlerini yürüten birim amirleriyle toplantı yaptım, bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Ama terör örgütü ile ilintili olanlar varsa o ayrı bir durum. Gereği neyse muhakkak yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Şu anda en önemli gündemin, hizmetin en güzelini hak eden vatandaşlara hizmetin en iyisini sunmak olduğunu belirten Deniz, birkaç gün içinde yapılan görevlendirmelerle işlerin rayına oturacağını vurgulayarak, “Sizlerden isteğim, bayram günü görevi olmadığı halde, sokakta bırakılan çöpleri toplamak için görevlendirdiğim insanlara birileri gelip taş atıyor ve yıldırmaya çalışıyorlar. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun muhtarların birinci görevi, cesaretle onlara sahip çıkmak ve en acil şekilde güvenlik güçlerine haber vermektir. Kanun ve hukukun uygulanmasından benim kadar sizler de sorumlusunuz. Terörle ilintili olan kim olursa olsun gereği yapılacaktır. ” diye konuştu.

Vali Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizlerden isteğim çocuklarımızın geleceği için hep beraber mahallerinizde okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımızı okullara kazandıralım. Çocuklarımızla ilgi çok güzel projelerimiz var. Okul öncesi eğitimde Batman olarak Türkiye’de son sıralardayız. Bu konuda duyarlı olursak iki ay sonra bu sıranın nasıl değişeceğini hep beraber göreceğiz. Okul öncesi eğitimin bütün masraflarını Valilik olarak biz karşılayacağız. Bu çocuklar ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatıdır.”

Son dönemlerde bölgeye yapılmak istenen yatırımlara değinen Deniz, Batman’ın da bunlardan yeterince faydalanabilmesi için çalıştıklarını belirterek, en öncelikli olanın huzur olduğunu, huzur tesis edilmeden bir şeyin anlamının olmadığını vurguladı. Bunun sağlanması için de herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Deniz, el birliğiyle parklarıyla, yollarıyla, yeşil anlarıyla pırıl pırıl bir şehir yapmak istediklerini ifade etti.

Konuşmasının ardından Vali Deniz, muhtarların sorunlarını dinledikten sonra toplantı sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler