Umut Kervanı’ndan binlerce aileye Ramazan kolisi yardımı

Batman Umut Kervanı, Ramazan ayı münasebetiyle kentte yetim aileler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi iki bin aileye gıda kolisi yardımı ulaştırdı.

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, yaptığı açıklamada, 17 yıldır mağdur ve muhtaçların umudu olmaya devam ettiklerini söyledi.

İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gördüklerini ifade eden Güzel, Ramazan ayı boyunca yardım çalışmalarının ‘Ramazan Umut Olsun’ şiarıyla devam edeceğini kaydetti

Salih Güzel

Güzel “Bir Ramazan daha fakirlerin, ihtiyaç sahiplerinin yüreğine dokunabilme fırsatını bize yaşatan Rabbime hamd olsun. Batman Umut Kervanı olarak yaklaşık 17 yıldır bu hizmeti yürütüyoruz. Mağdurlar ile hayırseverler arasında köprü kurarak, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını ulaştırıyoruz. Bugün itibari ile Batman Umut Kervanı olarak yaklaşık 2 bin koli temel ihtiyaç malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.Yardım kolilerinin içinde temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu dile getiren Güzel şöyle devam etti:

“Yardım paketimiz; şeker, çay, mercimek, bulgur, pilav, yağ ve benzeri 10 kalemden oluşan bir pakettir. Bugün itibariyle 2 bin kolimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yalnız bizi üzen bir taraf vardır. Derneğimize müracaat edip ihtiyaç sahibi olduğu tarafımızca tespit edilen yaklaşık 13 bin mağdur aile vardır. Bunların için de 2 bin ailenin yüreğine dokunmamız ve geride kalanlara dokunamamamız bizi üzen bir taraftır.”

“Yüreğine dokunmadığımız aileler sizleri bekliyor”

Ramazan ayı boyunca yardım dağıtma çalışmalarının ‘Ramazan Umut Olsun’ şiarıyla devam edeceğini vurgulayan Güzel, konuşmasının devamında hayırseverlere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Hayırseverler şayet bizi aracı kılıp kayıtlarımızdaki mağdurlara maddi katkıda bulunmak isteseler Ramazan ayının sonuna kadar bu hizmetimizi devam ettireceğiz. Yaptığımız bu hizmeti de Allah’ın bize verdiği bir lütuf olarak görüyoruz. Mağdurlar ile zenginler arasındaki köprü olma hizmeti misyonumuzdur. 17 yıldır bu misyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu Ramazan ayında bize kayıtlı tüm ihtiyaç sahiplerinin yüreğine dokunmaktır. Hayırseverlerimize tekrardan seslenmek istiyorum: Yüreğine dokunmadığımız aileler bizleri ve sizleri bekliyor. Bu noktada Ramazan ayı boyunca hayırseverlerimizden destek bekliyoruz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler