ÜNİVERSİTEDE 1 GÜN

Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu “ 1 Gün Üniversiteli “ üniversiteye uyum projesi , öğrencileri aydınlatıyor.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Batman üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü projede , yoğun bir tempoyla üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere gerek bilgilendirici gerek dinlendirici bir sosyal hizmet sunuyor.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Gülriz KOZBE ile Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin ve okul Psikolojik Danışmanı Mehmet Kardaş “ 1 Gün Üniversiteli “ üniversiteye uyum projesini büyük bir titizlikle takip ettiklerini ifade ettiler.

Psikolojik Danışman Mehmet KARDAŞ ; projenin amacının, kararsız öğrencilere yol göstermek kararlı öğrencilere ise istediği okulları yakından tanıtmak amacıyla “Bir Gün Bile Olsa Üniversiteli Olmak” projesini hayata geçirdiklerini, bu projenin öğrenciler için aydınlatıcı bir proje olduğun, bu kapsamda Batman Üniversitesine öğrenci götürdüklerini . Bir gün bile olsa Batman Üniversitesi öğrencisi olan liseliler, birer üniversite öğrencisi gibi sınıfları, kantini, kütüphaneleri, spor alanlarını dolaşıyor.

Rehberler, ziyaretçi öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, üniversite sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu ve diğer sosyal ve kültürel imkânlarıyla ilgili bilgi veriyorlar. Öğrenciler üniversite sınavını kazanmaları halinde hangi üniversiteye tercih yapacakları konusunda kolayca karar verebilecekleri bilgilere daha rahat ve teorik olarak sahip olabilme imkanına kavuşuyorlar. Dedi

Foto : Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Gülriz KOZBE

 

LİSELİLER ÜNİVERSİTE ATMOSFERİNİ YAŞADILAR

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Gülriz KOZBE, 

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Yüksel ÇİFTÇİ'ye yaptığı açıklama da:

Tüm liselilere Üniversiteyi tanıma fırsatı verilmeli. .Liseli öğrenciler gelip Batman Üniversitesini gezerek, üniversite ortamını yerinde görmek, gerek öğrencilerle, gerekse de hocalarla görüşüp kafalarına takılan sorulara yanıt bulma imkanını yakalamış olurlar. Üniversiten ulaşımı, Üniversite ortamı ve üniversite dışında öğrencilerin kaldıkları ev ve pansiyon şartları ile ilgili tüm bilgilere sahip olacaklar. Bu bilgiler doğrultusunda tercihlerini belirlemiş olurlar. Öğrencilerin görmede, ya da araştırmadan tercih yapmalarının önüne de geçilmiş olur” dedi.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Gülriz KOZBE “ “1 Gün Bile Olsa Üniversiteli” projesi lise öğrencileri açısından oldukça faydalı. Farklı fakültenin hocalarından ders alıyor, hangi alana yatkın olduklarını açıkça görme fırsatı yakalıyorlar. Bu tür etkinliklerin üniversite ve alan seçiminde olumlu rol onadığını gözlemliyoruz.

“ 1 Gün Üniversiteli “ projesini başlattıkları için Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin, psikolojik Danışman Mehmet KARDAŞ ve emeği geçen öğretmenleri tebrik ediyorum. Dedi.

Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan KESKİN; Projeyi hazırlayan, takip eden öğretmenlere ve projenin uygulanmasında kolaylık sağlayan Batman Üniversitesine teşekkür ettiği, projenin uygulanmasının sürekli hale geleceğini belirtti.

Foto : Prof.Dr.Gülriz KOZBE, Objektif Gazetesi Yazı İş.Md.Yüksel ÇİFTÇİ

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler