Üniversitede çocuk senatosu

Üniversitede çocuk senatosu

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını ilkokul öğrencisi Muhammed Arda Datlı’ya bıraktı.
 
 Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Senato Toplantı Odası’nda toplanan Batman Üniversitesi Senatosu da tamamen çocuklardan oluştu. Toplantı öncesinde Rektörlüğü Muhammed Arda Datlı’ya bırakan Rektör Durmuş, “Vatanımızın geleceği çocuklarımızı bu önemli günde Batman Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Onlar bu ülkenin gelecekleridir. Yarın büyüdüklerinde bu makamlar onların olacaktır. Bu ülkeyi Atatürk’ün çizdiği yoldan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olan onlardır. Çocuklarımıza şu tavsiyede bulunuyorum: Çok çalışın, aklı hür ve vicdanı hür olun” dedi.
Senato toplantısına başkanlık eden Rektör Muhammed Arda Datlı “Dün olduğu gibi bugün de üniversitemizin bilimsel çalışmalarda, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde başarılı olması, ülkemizin büyümesine değer katması en büyük arzumdur” diye konuştu. Senato toplantısına dekan, yüksekokul müdürü, enstitü müdürü olarak katılan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken, toplantı sonrasında Batman Üniversitesi Kampüslerini çocuklara anlatan Rektör Durmuş, çocuklara hediye, Kültür İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Ertuğrul’a, öğretmen ve velilere de plaket ve ay yıldızlı rozet verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler