‘Üniversiteyi birlikte yönetme dönemi başladı’

‘Üniversiteyi birlikte yönetme dönemi başladı’

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Akademik Personel İle İstişare Toplantısı’da konuşan RektörProf. Dr. Aydın Durmuş, “Üniversitesi birlikte yönetme dönemi başladı” dedi.
 
Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Akademik Personel İle İstişare Toplantısı’da konuşan RektörProf. Dr. Aydın Durmuş, “Üniversitesi birlikte yönetme dönemi başladı” dedi.
 
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bahar Dönemi Akademik Personel ile İstişare Toplantısı’nda üniversitede görevli 397 akademisyenle bir araya geldi. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY), devletin birçok kurumunda olduğu gibi üniversitelerde de yapılandığını vurgulayan Rektör Durmuş, “Tüm üniversitelerde olduğu gibi bizim üniversitemizde de YÖK’ün talimatları ile bir mücadele başlatıldı. Bu kapsamda FETÖ ile bağlantılı olan birçok kişi soruşturmaların selahiyeti açısından açığa alındı, kimisi görevine geri döndü kimi ise kanun hükmünde kararnamelerle görevden uzaklaştırıldı. Bu terör örgütleri ile mücadelenin bittiği anlamını taşımıyor. Mümkün olduğunca içimizden ayıkladık. Şimdi de üniversiteyi siz değerleri akademisyen kardeşlerimizle yönetme dönemi başladı” dedi.
 
 “BİLİM ADAMI YETİŞTİRMEMİZ GEREK, FİLM ADAMI DEĞİL”
 
Batman’ın bir petrol kenti olduğunu anımsatan Rektör Durmuş, Batman’ın petrol kadar artık üniversitesiyle bir eğitim kenti olarak da anılması gerektiğini söyledi. Bunun için her akademik personele görevler düştüğünün altını çizen Rektör Durmuş, şunları kaydetti:  “Her akademik personel mutlaka diğer üniversitelerdeki bir akademisyen arkadaşını buraya çekmesi gerekiyor. Bu vesile ile hem akademik kadromuzu güçlendirmiş olacağız hem de üniversitemizin, kentimizin eğitim kalitesini, seviyesini yükseltmiş olacağız. Bir ODTÜ gibi, bir Hacettepe gibi, bir İTÜ gibi bizler de bilim adamı yetiştirmemiz gerekiyor, film adamı değil. Bunun için de akademik personel desteğine ihtiyacımız var.”
 
 “HER FAKÜLTE KENDİ ORMANINI OLUŞTURACAK”
 
Toplantıda akademisyenlerin taleplerini de dinleyen Rektör Durmuş, akademisyenlerden gelen taleplerine anında talimat vererek yanıtladı. Batı Raman Kampusu’nun yeşillendirilmesi talebine, Rektör Durmuş, rektörlük olarak “Kudüs-Mescid-i Aksa Ormanı oluşturacaklarını söyleyerek, her fakültenin de kendi adıyla anılacak bir orman kurması talimatı verdi. Kampus alanına şuana kadar 250 bin fidan dikimi gerçekleştirildiğini dile getiren Rektör Durmuş, hedeflerinin 1 milyon fidan dikmek olduğunu söyledi. İstişare toplantısında akademisyenleri dinleyen Rektör Durmuş, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Kılıç’ın ifade ettiği öğrencilerin ve akademik personelin yaralanabileceği bir “Psikolojik Danışma Merkezi” kurulması talebini de yanıtsız bırakmayarak, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kayri’ye merkezin kurulması talimatını verdi. Rektör Durmuş, toplantı sonunda merkez kampusa üniversite personelinin aileleri ile yararlanabileceği, vakit geçirebileceği bir sosyal alan yapılacağı müjdesini verdi. Toplantının ardından Rektör Durmuş, akademisyenlerle birlikte öğlen yemeği yedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler