“Uyuşturucu kullanımı ve satışına karşı mücadelemiz sürecek”

Batman’da Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; belediye başkan vekili, ilçe kaymakamları, il emniyet müdürü, il jandarma komutanı, batman üniversitesi genel sekreteri, ilgili kamu kurum yöneticileri, BATSO başkanı ve Batman Yeşilay şubesi başkanı katıldı.

Vali Hulusi Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Yahya Yetiz’in uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin kurula yaptığı bilgilendirmeyle devam etti. Daha sonra, bir sonraki dönemde yürütülecek çalışmalar ele alınarak görüşüldü.

İlde uyuşturucu kullanımı ve satışına karşı mücadelenin azim ve kararlıkla sürdürüleceğini belirten Vali Şahin, ildeki metruk binaların yıkılmasını, okul çevresindeki denetimlerin artırılmasını isteyerek, gençleri zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılık yapıcı maddelerden korumak amacıyla uyuşturucu kullanımına karşı ilgili kurumların koordineli bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca ilde bir rehabilitasyon merkezinin kurulması konusunda çalışma yapmak üzere Vali Yardımcısı Haluk Koç başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu’dan oluşan bir komisyon kurulması kararlaştırıldı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler