VAKA SAYISINDA ARTIŞ

VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Batman kent merkezinde özellikle bayram öncesi alışverişte sosyal mesafeye uyulmaması nedeniyle vaka sayısında artış oldu.
 
Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar, kenttin belirli yerlerinde büyük kalabalıklar oluşturmuş ve sosyal mesafe kuralı unutulmuştu. Bunun bir sonucu olarak kentteki vaka sayısında da artış yaşandı. Sadece önceki gün yapılan 150 Covid-19 testinin 21’si pozitif çıktı.
 
Kent merkezinde de karantina uygulanan bina ve işyeri sayısında artış gözleniyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, son 1 haftada Batman’da yaklaşık Bin dolayında test yaptıklarını belirterek, “Rastladığımız vakaların büyük çoğunluğu, Bayram öncesi alışverişte sosyal mesafeye uyulmaması kaynaklı vakalar ve bu vakaların tamamı, maskesiz toplum içine girmiş. Yeni Normalde altın kural; sosyal mesafe ve maske. Unutmayalım, 2 maskeli şahıstan, birisi Covıd-19 hastası olsa bile 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyarsa, hastalığın bulaşma riski yüzde 1-2’ye düştüğü bilimsel çalışmalarda bildiriliyor” diye konuştu.
 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler