Vaka tablosunda Batman göze çarpan illerden biri oldu

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık vaka sayıları sıralamasında Batman iki hafta üst üste en iyi 4’üncü ve bu hafta da 3’üncü il olarak normalleşme sürecinin en iyi şartlarda başlayacağı “Mavi Renk” kategorisinde yer aldı.

Türkiye Coronavirus salgınıyla mücadele ederken, birkaç aydır uygulanan kısıtlamalarının 1 Mart ile kademeli olarak azaltılacağı açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın her hafta yayınladığı il bazlı vaka tablosunda Batman göze çarpan illerden biri oldu.

Batman Valiliğinin salgın sürecindeki tedbirlerinin çok büyük etkisinin olduğu vaka sayısındaki azalma ile Batman, normalleşme sürecine mavi kategoride başlayan ilk iller arasında yer aldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Batman Valisi Hulusi Şahin “Pandemi süresince valiliğimiz öncülüğünde birçok sıkı tedbir alındı ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bunların en başında; filyasyon ekiplerimizin gayretli ve profesyonel çalışmaları, ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtımı, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun sokağa çıkma kısıtlaması olan yaşlılarımızın evine kadar götürdükleri gıda, sağlık ve temizlik hizmetleri, dijital ve konvansiyonel mecralarda yayınladığımız sosyal mesafe bilincini oluşturan kamu spotları ile merkezi tüm cadde ve kavşakların dezenfekte edilerek yıkanması geliyor.” dedi.

Açıklamasının devamında Şahin “Ama en önemlisi gerçekleştirdiğimiz tüm bu çalışmalara Batmanlılar da büyük bir özveri ile cevap verdi. Tüm vatandaşlarımız maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak Batman’ı 3’üncü sıraya kadar yükseltti. Şehrimizin duyarlı davranışı olmasaydı bunu başaramazdık. Bu başarının devamı, yine sıkı tedbir ve dikkat ile maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaktan geçer. Bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde inşallah pandemi boyunca mavi kategoride yer alıp ilerleyen süreçlerde tüm alanlarda Batmanımızı daha iyiye yükselteceğiz.” ifadelerini kullandı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler